NOVA USLUGA

SAT I 15 OD DUBROVNIKA DO BUDIMPEŠTE Nakon 13 godina gradovi povezani aviolinijom: 'Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije'

 
Budimpešta
 Geza Kurka / Alamy / Alamy / Profimedia

Dubrovnik i Budimpešta će nakon 13 godina biti povezani aviolinijom u ljetnom rasporedu letenja, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ) napominjući kako je prvi let najavljen za 7. lipnja 2020. godine.

Avioliniju između Dubrovnika i Budimpešte najavio je komercijalni direktor poljskog LOT-a Michal Fijol na aerodromu Liszt Ferenc u Budimpešti gdje je predstavio povećanje postojećih te uvođenje novih letova te aviokompanije u 2020. godini.

"Cilj nam je daljnje pozicioniranje Hrvatske kao aviodestinacije, a tome će nam uvelike pridonijeti uvođenje direktnog leta između Dubrovnika i Budimpešte nakon 13 godina", kazao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Dodao je i da je siguran kako će taj let u Hrvatsku privući još veći broj mađarskih gostiju koji se nalaze među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet.

U dosadašnjem dijelu godine s mađarskog tržišta ostvareno je oko 640 tisuća dolazaka i više od 3,2 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3 posto, rekao je Staničić.

Linija Budimpešta - Dubrovnik prometovati će nedjeljom, vožnja će trajati 1 sat i 15 minuta, a prvi let najavljen je za 7. lipnja 2020., navodi se u priopćenju.

Na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Embraer koji će iz Budimpešte za Dubrovnik kretati u 7 sati, dok je polazak iz Dubrovnika za Budimpeštu predviđen istoga dana u 8 i 55 sati.

Prema sadašnjim planovima LOT-a, ovaj će let biti aktualan do kraja rujna 2020., ali je ostavljena opcija prometovanja tijekom cijelog ljetnog rasporeda letenja. Letovi su već dostupni na LOT-ovoj web stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2021 02:20