STJEPO BARTULICA

SAVJETNIK PREMIJERA OREŠKOVIĆA 'Kako se on osjeća? Pa to je kao u nekom lošem filmu!'

 CROPIX

Dr. Stjepo Bartulica, savjetnik premijera Tihomira Oreškovića, gostovao je u Otvorenom na HTV-u i odmah na početku objasnio zašto se danas intenzivno sastančilo u premijerovom stanu u centru Zagreba.

- Premijer je izašao malo ranije iz Banskih dvora i predložio da dođemo kod njega. Bili su to poprilično kratki sastanci - rekao je Bartulica i nakon toga progovorio o aktualnom statusu hrvatskog premijera.

- Hrvatska javnost je s pravom zbunjena. Orešković je došao s dobrim namjerama da napravi posao i sad se osjeća kao u nekom lošem filmu. Situacija je jako teška, pogotovo njemu kao čovjeku koji je navikao na čvrsta pravila ponašanja, a sada vidi da najjača vladajuća stranka ruši vlastitu Vladu.

Za cijelu situaciju, smatra Bartulica, kriv je Tomislav Karamarko.

- Već nekoliko mjeseci se radi na potkopavanju vlastite Vlade. Karamarko se nije mogao miriti s nekim odlukama, a sve je počelo s izborom Daniela Markića za čelnika SOA-e. Naglašavam da premijer radi sve da Vlada opstane i s pravom govori da je glavni uzrok krize Karamarko.

Ni sam premijerov savjetnik ne zna kako će se odvijati situacija u Saboru.

- Teško je predvidjeti što će se događati, ali premijer ni u ovoj situaciji nije naivan. I u ovom trenutku dobija signale ohrabrenja iz HDZ-a.

Savjetnik je ostao zatečen HDZ-ovim objašnjenjem za smjenu premijera, prije sve kontrukcijom da 'pokušava uspostaviti kancelarsku diktaturu uz pomoć represivnog aparata'.

- Neke teze su toliko apsurdne da ne zaslužuju komentar. Premijer je od početka pokazivao razboritost i strpljenje - rekao je Bartulica koji nije znao odgovoriti kolika je uloga katoličke crkve u preslagivanju na desnoj strani.

- Sigurno je zabrinuta za razvoj situacije, ali javnost se ne mora plašiti da će se uključiti u politiku.

Kakva će biti sudbina premijera, nije znao odgovoriti

- Ali danas je bio jako odlučan. Borit će se do kraja!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:48