JOSIP PAVIĆ

Savjetnik u Ministarstvu turizma i sporta: ‘Nemoguće je imati jedan nacionalni stadion, mora ih biti više‘

‘Vjerujem da je novi Zakon o sportu, koji će na snagu stupiti 1. siječnja, dao odličan okvir koji omogućava takva ulaganja‘

Josip Pavić

 Ronald Goršić/Cropix

Za Vatrene se u nedjelju na glavnom zagrebačkom trgu sprema spektakularan doček. Pripreme su u punom jeku, javlja HRT.

Josip Pavić, posebni savjetnik u Ministarstvu turizma i sporta, gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a, rekao je da će tijekom sutrašnjeg dana biti poznato više detalja o dočeku Vatrenih.

Na pitanje hoće li, kao i prije četiri godine, biti u otvorenom autobusu, odgovorio je da će sve ovisiti o vremenskim uvjetima.

- Njima bi to sigurno bilo najdraže jer bi tada bili najbliže ljudima, ali o tome će se odlučivati na mjestu, istaknuo je Pavić.

- Prije četiri godine doček je bio spektakularan. Trajao je osam i pol sati, slike su ušle u povijest, ali ovaj put će zbog zime biti kraće, dodao je.

Istaknuo je kako je ponosan na uspjehe hrvatskih nogometaša.

- Jučer su me zvali novinari iz Grčke, raspitivali su se koja je tajna. Mi se ne možemo mjeriti s velikima, ali smo tu konstantna svjetska velesila što se tiče sporta i vjerujem da će tako ostati. Radi se dobro, sustav je dobro posložen i vjerujem da imamo odlične uvjete za nastavak tih rezultata, rekao je Pavić.

Osvrnuo se i na izgradnju nacionalnog stadiona.

- Nemoguće je imati jedan nacionalni stadion, mora ih biti više koji će biti reprezentativni, na kojima ćemo pokazati vrhunsku gostoljubivost i mogućnost organiziranja velikih sportskih natjecanja. Vjerujem da je novi Zakon o sportu, koji će na snagu stupiti 1. siječnja, dao odličan okvir koji omogućava takva ulaganja, rekao je.

Dodao je da ga kao sportaša posebno veseli to što su osigurana sredstva u 2024. i 2025. te da "ćemo u jednom miksanju izvora sredstava doći do željenog cilja - poboljšanja sportske infrastrukture", piše HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:31