PRVA REAKCIJA

Savjetnik ukrajinskog ministra obrane ekskluzivno za Jutarnji: ‘Ta letjelica nije naša!‘

Zamolio je hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo kome letjelica pripada i kako je mogla pasti u Zagrebu

Savjetnik ukrajinskog ministra obrane

 Cropix

Markijan Lubkjivski, savjetnik ukrajinskog ministar obrane, za Jutarnji.hr izjavio je da letjelica, koja je pala u Zagrebu, nije ukrajinska. I to rezolutno odbacuje.

Također, rekao je da se očekuje službeno priopćenje ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova u suradnji s glavnim stožerom ukrajinske vojske.

I treće, gospodin Lubkjivski je zamolio hrvatske partnere da provedu istragu kako bi se otkrilo kome letjelica pripada i kako se mogla naći iznad Zagreba te pasti u Zagrebu.

image

Markijan Lubkjivski

Facebook

Ukrajinska ambasada bez komentara

Ukrajinsko veleposlanstvo u Zagrebu nije htjelo komentirati sinoćnji pad bespilotne letjelice u Zagrebu, nakon što je hrvatski predsjednik Zoran Milanović kazao da je letjelica došla iz Ukrajine.

"Ne komentiramo to", kratko su Hini kazali iz ukrajinskog veleposlanstva.

Sinoć je na Jarunu pala bespilotna letjelica.

Milanović je na konferenciji za medije kazao da je na "temeljem onoga što znamo letjelica doletjela iz prostora Ukrajine".

Smatra da zbog incidenta nema smisla prozivati ukrajinskog veleposlanika ni glavnog tajnika NATO-a.

"Procjenjujemo da ovo nije usmjereno protiv Hrvatske, to je prvi i drugi dojam", kazao je.

Hrvatski premijer Andrej Plenković ranije je rekao da je letjelica ruske proizvodnje, ali ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 07:33