‘SVE PREMA PRAVILIMA‘

Sberbanka o prodaji udjela u Fortenovi: ‘Više nismo dioničari, novac smo primili još 31. listopada‘

Obavijest o promjeni vlasništva poslana je tvrtki u strogom skladu sa zakonom: to mora biti učinjeno u roku od 7 dana od trenutka transakcije, tvrde iz Sberbanke

Sberbanka

 Darko Tomas/

Sberbank se u četvrtak oglasio o prodaji svog udjela u Fortenovi Saifu Alketbiju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Alketbi je kupio 43,4 posto udjela koje je držala Sberbanka, a iz ruske banke uvjeravaju kako je cijeli posao obavljen u skladu sa svim međunarodnim pravnim pravilima i standardima.

- Sberbankova prodaja udjela u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. u skladu sa svim međunarodnim pravnim pravilima i standardima bez ikakvih kršenja. Kupac je veliki investitor iz UAE. Sber je cjelokupni iznos za ovaj posao primio 31. listopada. Sber tako više nije dioničar te tvrtke i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu, javili su iz ureda za odnose s javnošću Sberbanke.

- Obavijest o promjeni vlasništva poslana je tvrtki u strogom skladu sa zakonom: to mora biti učinjeno u roku od 7 dana od trenutka transakcije, tvrde iz Sberbanke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:53