Higijenske mjere u menzama u skladu su sa svim pravilnicima, a redovna inspekcija hrane u restoranima Studentskog centra provodi se svakodnevno, tvrdi Mirko Bošnjak, ravnatelj SC-a Zagreb. Godišnje se testira oko 350 uzoraka gotove hrane od čega 1,5 posto, odnosno oko pet uzoraka, su nesukladni što znači da imaju povećani broj bakterija u brisu ili uzorku gotove hrane u odnosu na Uredbu kojom je određen dozvoljeni broj. Također se uzorkuje i voda za ljudsku potrošnju, a navedene kontrole provodi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar.
- Redovna inspekcija hrane u restoranima Studentskog centra provodi se svakodnevno putem samokontrole temeljene na HACCP sustavu kroz osnovna načela samokontrole svakog subjekta u poslovanju s hranom (SPH). Osim navedene kontrole,...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....