IZDALI PRIOPĆENJE

SDA: ‘Milanović svojim izjavama samo pogoršava stanje u BiH i šteti svima‘

Milanović zapravo pokušava oživjeti ratne ciljeve Hrvatske republike Herceg-Bosne, tvrdi SDA.

Zoran Milanović

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Vladajuća bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) optužila je u ponedjeljak predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da svojim izjavama na nedopušten način zadire u unutarnje poslove BiH i samo pogoršava stanje u toj zemlji.

U izjavi dostavljenoj medijima iz središnjice SDA u Sarajevu, hrvatskog predsjednika optužuje se za flagrantno miješanje u unutarnja pitanja Bosne i Hercegovine, za omalovažavanje i vrijeđanje i te zemlje i Bošnjaka uz ocjenu da time može samo odmoći prijeko potrebnom popravljanju odnosa između dvije zemlje te izazvati dodatne nepotrebne tenzije.

Istaknuli su pritom Milanovićeve najave da "jesen neće biti mirna" te "huškanje Hrvata" iz Bosne i Hercegovine da krenu u osnivanje samouprave predstavljaju prijetnju stabilnosti i miru u cijeloj regiji.

Milanović zapravo pokušava oživjeti ratne ciljeve Hrvatske republike Herceg-Bosne, tvrdi SDA.

Takva politika može imati nesagledive posljedice, smatra SDA i upućuje predsjednika RH da pažljivo prouči presudu koju je zbog toga čelnicima Herceg-Bosne predvođenim Jadrankom Prlićem izrekao Haški tribunal.

"Od Milanovićevih istupa korist nema nitko osim možda njega i njegove osobne kampanje. Štetu mogu imati svi, a ponajviše oni koje svojim izjavama ohrabruje da pokušaju ostvariti neostvarive ciljeve podjele Bosne i Hercegovine", stoji u izjavi SDA o hrvatskom predsjedniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. veljača 2023 14:30