ARSEN BAUK

‘SDP će postati ozbiljnija konkurencija HDZ-u nakon što izabere novog šefa. Prestići ćemo ih‘

‘Drago mi je da su članovi SDP-a kandidatima kojima su birači na parlamentarnim izborima dali palac gore također dali palac gore‘
Arsen Bauk
 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk u četvrtak je izrazio uvjerenje da će SDP nakon subote, kada izaberu novog predsjednika stranke, postati ozbiljnija konkurencija HDZ-u te da će u razumnom roku uspjeti nadoknaditi razliku za HDZ-om i preteći trenutačno vladajuću stranku.

"Smatram da će SDP nakon izbora u subotu postati ozbiljnija konkurencija HDZ-u. Birači su na parlamentarni izborima pokazali SDP-u palac dolje, a nekim kandidatima s naših lista palac gore. Drago mi je da su tim kandidatima i članovi SDP-a pokazali palac gore i očekujem da nakon izbora u stranci, budući da se čini da ćemo ovaj put izabrati onako kako preferiraju naši glasači, krenemo u smanjivanje zaostatka za HDZ-om i da ćemo ih u jednom razumnom roku preteći", izjavio je Bauk novinarima u Saboru.

Upitan hoće li SDP-u biti otegotna okolnost to što je u predsjedništvo stranke izabran Željko Sabo, koji je odslužio zatvorsku kaznu zbog političke korupcije, Bauk je istaknuo da bi on tu činjenicu, da je na mjestu njihovih političkih konkrenata, koristio u raspravama sa SDP-ovcima, zaključivši kako je time "odgovorio na to pitanje".

S obzirom na najavu obojice predsjedničkih kandidata i Peđe Grbina i Željka Kolara da će, u slučaju pobjede i dolaska na čelo stranke preuzeti i vođenje saborskog Kluba zastupnika, Bauk je rekao da mu je to prilikom preuzimanja dužnosti predsjednika Kluba u ovom sazivu bilo jasno i poznato i da je na to pristao. Još ovih nekoliko dana, a onda ćemo razgovarati o drugoj ulozi, ali uvijek ću ja imati što za reći, to nije problem, poručio je Bauk.

Na pitanje hoće li se Peđa Grbin, u slučaju pobjede, suočiti s problemom koji je imao i Davor Bernardić, odnosno, da mu je većina članova Kluba opozicija, Bauk je naglasio da je uvijek smatrao da ne mogu postojati dva stranačka vodstva – jedno u Saboru, drugo na Iblerovom trgu. Klub zastupnika ne može biti ni paralelno predsjedništvo ni paralelni glavni odbor, smatra Bauk.

Novinare je zanimalo kako doživljava napade predsjednika Zorana Milanovića na saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak, na što je Bauk uzvratio "isto kao što doživljavam njihove napade na njega". "Meni je malo čudno da zastupnici opozicije, koji su u opoziciji Vladi, a ne predsjedniku Republike, tamo gdje idu ministri uopće to ne spomenu nego spomenu predsjednika Republike", istaknuo je Bauk, dodavši da je to politička utakmica s nekim potezima od strane kolegica zastupnica koji su mu potpuno neshvatljivi, ali, kaže, to je njihovo pravo.

Bauk je kazao i da je siguran da Milanović, da je znao okolnosti, ne bi zalazio u 'klub' Dragana Kovačevića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:10