STRANKA GA DEMANTIRA

SDP i slučaj Lucić: Nemamo pojma o čemu je govorio Kotromanović

Stranka nije raspravljala o smjeni šefa Glavnog stožera ni reorganizaciji VSOA-e
Zagreb, 120210.Nastavak 16. sjednice Hrvatskog sabora na kojoj se izmedju ostalog raspravljalo o produzenju mandata drzavnom odvjetniku Mladenu Bajicu.Zastupnik Ante Kotromanovic govori o angazmanu Hrvatskih vojnika u Afganistanu.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - U SDP-u kažu kako o prijedlozima Ante Kotromanovića o smjeni načelnika glavnog stožera Josipa Lucića i reorganizaciji Vojno sigurnosne službe ništa ne znaju te tvrde da u stranci nisu razgovarali o tome.

Sada i Kotromanović priznaje da su prijedlozi za poboljšanja Zakona o obrani, Zakon o sigurnosno-obavještajnim agencijama te Zakonu o sudjelovanju naših vojnika u međunarodnim misijama njegovi i da nemaju veze s SDP-om.

Osobni razlozi

Tu bitnu činjenicu nije spomenuo kada je govorio za medije. Pojavila su se nagađanja da se iza njegovih istupa skriva namjera smjene Lucića i ravnatelja VSOA-e Grdića. Navodno, zbog osobnih razloga.

- Uopće me ne zanima tko će biti načelnik, samo želim promjenu zakona kako bi se sustav unaprijedio - tvrdi Kotromanović. Objašnjava kako Hrvatska, unatoč tome što je članica NATO-a, u zakonima ima ugrađene vojne standarde koji odudaraju od standarda tog saveza.

Zastala modernizacija

Smatra da mandat načelnika Glavnog stožera ne bi smio trajati više od tri plus jedne godine, a Lucić upravo obnaša drugi petogodšnji mandat. Zauzima se i za mini-reformu MORH-a jer smatra da je sadašnji sustav neodrživ teda je zbog nedostatka novca stala modernizacija i vojske. ( S. B., I. A.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:30