TOMISLAV KONČEVSKI

'SDP JE NEKOREKTAN, NISMO NAPRAVILI NIKAKVU POGREŠKU' Prvi čovjek Laburista o prekidu sa SDP-om

Tomislav Končevski
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović potvrdio je nakon sjednice Glavnog odbora stranke u subotu da je to tijelo imenovalo izborni stožer za predstojeće parlamentarne izbore i definiralo partnere u Narodnoj koaliciji - HNS, HSS i HSU. Dakle, u toj koalciji više nema mjesta za Laburiste.

Povodom toga oglasio se i prvi čovjek Laburista Tomislav Končevski koji je za Dnevnik N1 televizije opisao 'raskid' sa SDP-om.

- Nije nas iznenadila, mi smo bili spremni na tu odluku, osjećali smo da će se to dogoditi. Poslali smo i dopis svom bivšem partneru, na koji su se oglušili. To nije korektno. Mi nismo napravili nikakvu grešku, svoj smo dio posla obavili jako dobro i na takav način se riješiti partnera mislim da nije korektno. Iz SDP-a nam nisu uopće pojasnili tu odluku - rekao je Končevski za N1 i najavio planoce za budućnost:

- Laburisti su uvijek spremni samostalno izaći, naravno da bismo se željeli okupiti kao ljevica, ali očito nekome smetamo unutar SDP-a, jer smo prejako lijevo. Nadamo se da će narod podržati laburističke ideje. Mislim da su svi oni koji podržavaju naše stavove su dobrodošli. Na nacionalnom vijeću ćemo odlučiti što ćemo dalje. Dvojili smo o koaliciji kad smo čuli da je HSS ušao u koaliciju. Mi HSS gledamo kroz Hrga i Marijanu Petir, to je čisto nešto drugo. S Bandićem i Reformistima ipak ne, mi smo lijeva opcija, oni se drže centra. Ja nisam vidio nikoga tko bi se borio za prava radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:22