PREMIJEROV OBRAČUN S BIVŠIM MINISTROM VANJSKIH POSLOVA

'SDP JE ZA HDZ SVETA KONGREGACIJA ZA NAUK VJERE!' Milanović podsjetio Jandrokovića da je u politiku ušao preko Sanadera

ZAGREB - HDZ-ov zastupnik Gordan Jandroković poručio je danas u Saboru premijeru Zoranu Milanoviću kako pada pozlata s imidža koji je želio graditi, na što mu je Milanović odgovorio kako pozlata pada, ali ostaje nehrđajući čelik.

'MORAM IMATI OKLOP U ŽELUCU ZBOG VAS' Premijer na kritike odgovorio paljbom po oporbi

„Pada pozlata s imidža nekorumpiranih, poštenih moralnih ljudi koji su dobili vlast kritizirajući pojave koje su se bile događale“, ustvrdio je Jandroković u raspravi o povjerenju Darku Lorencinu, dodavši kako njegova vlada nije ni moralnija ni poštenija ni imunija na partijsko kadroviranje.

„Kada govorite da pada pozlata, pada pozlata, a ostaje nehrđajući čelik. To je sadržaj“, uzvratio mu je premijer Milanović dodavši kako je SDP za HDZ sveta kongregacija za nauk vjere.

Jandroković je za Lorencina kazao kako je bio pomoćnik ministra zaduženog za investicije i stvaranje povoljnog investicijskog i poduzetničkog ozračja u Hrvatskoj. „Dakle, područja koje je apsolutno doživjelo neuspjeh“, ustvrdio je HDZ-ovac Jandroković.

Lorencina, po njegovim riječima, HDZ neće podržati zbog onoga što je prethodilo njegovom izboru. „Zbog politički nenormalnog ponašanja čelnika SDP-a i IDS-a koji se javno vrijeđaju, politički proždiru, vode bitku do istrebljenja u Istri, a ovdje odabiru istog ministra“, kazao je Jandroković.

'LORENCIN SE KAO I SVI PODUZETNICI HRVA S KREDITIMA, VRAĆA IH, PRODAJE ONO ŠTO IMA' Milanović o novom ministru turizma

HNS-ov Jozo Radoš rekao je kako Darko Lorencin kao zamjenik ministra gospodarstva za investicije nije mogao, nakon osam godina HDZ-ove vlasti, u samo 15 mjeseci vidljivima učiniti pomake u tom resoru.

"Za 20 Supermena trebalo bi 10 godina raditi nepogrešivo i savršeno da se ovu zemlju izvuče iz ovako teške situacije", poručio je Radoš.

Jandroković je premijeru zamjerio i da na agresivan način nameću ideološke teme. „Vraćate se u prošlost, govorite o crnokošuljašima. Pa crnokošuljaši su paravojne fašističke formacije. I to dolazi nažalost iz usta našega premijera koji bi trebao smirivati strasti, a ne ih podizati“, čudio se Jandroković.

Odgovorio mu je SDP-ov Marin Jurjević optuživši HDZ-ovce da su rekli kako javnim prostorom vladaju ideološki sukobi. „Usred Splita vaš predsjednik je počeo s time što nas je nazvao crvenom peronosporom. Zna se što u Dalmaciji znači nekoga nazvati peronosporom. Ja sam mu na to mogao samo odgovoriti ako smo mi to onda ste vi crna kuga“, poručio je Jurjević.

Jandroković se u raspravi o povjerenju Lorencinu obrušio i na čelnika IDS-a Ivana Jakovčića ustvrdivši kako Jakovčić sve javno vrijeđa, a IDS vodi kao mafiju. „On je taj koji IDS doslovce vodi kao mafiju jer tu ima svega, od onog bijelog pa do toga da je Jakovčić javnim novcem preuzeo medije, da kontrolira državnu upravu, da je sve umreženo, a Istrom se upravlja kao nekada Kalabrijom i Sicilijom“, poručio je Jandroković.

Premijer Milanović pak Jandrokoviću je poručio kako ulazi u politiku kao pertinencija bivšeg predsjednika HDZ-a.

„Pertinencija vam je recimo ključ koji bez brave nema smisla. Dakle, kao pertinencija jednog čovjeka koji je sada ozbiljno optužen. Ali kada netko ulazi u politiku kao pertinencija takve političke persone ništa ne vidi ili ništa ne razumije“, poručio je Milanović.

Vi ste pertinencija istog tog čovjeka jer ste po njemu ušli u Ministarstvo vanjskih poslova, odgovorio mu je Jandroković.

„Pertinencija bi hrvatski značila pripadak. Vi ćete završiti kao otpadak, zato što ne trpite civiliziranu političku raspravu nego sve spuštate na osobnu razinu“, poručio mu je Jandroković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:25