OPORBENA PALJBA

SDP: Kosor i Šuker su opsjenari. Prodaju maglu nanoseći štetu svima

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Sabor će poslijepodne raspravljati o Vladinu prijedlogu državnog proračuna za sljedeću godinu. Uoči rasprave tijekom jutra je o istoj temi raspravljalo gotovo 20 saborskih odbora, a Odbor za financije i državni proračun podržao je većinom glasova, 7 za i 6 protiv, prijedlog proračuna.

Oporba je bila žestoka u kritikama proračuna, tvrdeći kako se radi o ignoriranju uloge parlamenta jer su, kako kažu, dobili na uvid prijedlog proračuna jučer i preko noći morali pročitati 500 stranica. Takav odnos prema Saboru ocijenili su ignorantskim, ponižavajućim, neozbiljnim i podcjenjivačkim budući se radi o najvažnijem dokumentu koji donosi Sabor.

Goran Maras (SDP) kaže kako je prijedlog proračuna za 2011. isti kao i ovogodišnji pa možemo očekivati iste rezultate - gubitak 80 tisuća radnih mjesta, smanjenje BDP-a i rast proračunskog deficita.

Prijedlog proračuna je rezultat loše vladajuće koalicije "opsjenara iz Banskih dvora" premijerke Kosor i ministra financija Šukera koji prodaju maglu nanoseći štetu svima nama, istaknuo je Maras i upozorio da su svi ekonomski pokazatelji više nego loši.

Kosor više ništa ne može ponuditi osim isplate plaća i mirovina i to bi valjda trebao biti veliki uspjeh rekao je Maras. Jedini cilj vladajuće koalicije je održati se na vlasti do idućih izbora i potrošiti sve što se dade, poručio je SDP-ovac.

Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Goran Marić (HDZ) ocijenio je da prijedlog proračuna ide u smjeru konsolidacije javnih financija i da je to u interesu Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 03:34