FINANCIJSKI UDAR NA STRANKU

SDP O PRESUDI ZA BANDIĆEVU KAMPANJU 'Tražit ćemo reviziju od Vrhovnog suda'

 
Milan Bandić i Davor Bernardić
 Nenad Dugi / HANZA MEDIA

ZAGREB - Nakon presude Visokog trgovačkog suda kojom SDP mora platiti troškove kampanje Milana Bandića iz 2009. godine za gradonačelnika Zagreba, inače zadnje u kojoj je nastupio kao SDP-ovac, i to u iznosu od 4,3 milijuna kuna plus zatezne kamate i troškovi postupka što bi se moglo popeti i na iznos od 9,5 milijuna i financijski uništiti stranku, s Iblera su se oglasili tek šturim priopćenjem.

U njemu tek ističu da će zatražiti reviziju od Vrhovnog suda, te navode kako je Televizija Sljeme koja ih je tužila, a čiji je vlasnik Slobodan Ljubičić, prije godinu dana završila u stečaju čime sugeriraju da bi ih ova presuda mogla vratiti u život.

- Povodom brojnih medijskih napisa o presudi Visokog trgovačkog suda na temelju koje vlasnik Televizije Sljeme, Slobodan Ljubičić, potražuje od SDP-a iznos od 9,5 milijuna kuna troškova za kampanju Milana Bandića iz 2009. godine, odvjetnički tim SDP-a je pripremio priopćenje:

U postupku koji se vodio pred Trgovačkim sudom u Zagrebu povodom tužbe Televizije Sljeme d.o.o. u prvostupanjskom postupku donesena je 27. ožujka 2015.g. presuda u korist tuženika, Socijaldemokratske Partije Hrvatske, kojom se odbija zahtjev tužitelja da tuženik isplati 4.356.442,43 kn.

Povodom žalbe tužitelja nad kojim je u međuvremenu Trgovački sud u Osijeku rješenjem od 16.01.2017. godine otvorio stečajni postupak, Visoki Trgovački sud Republike Hrvatske je donio 4. siječnja 2018.g. presudu kojom je preinačio presudu Trgovačkog suda u Zagrebu, a kojom se usvaja tužbeni zahtjev Televizije Sljeme d.o.o. na temelju kojeg bi SDP trebao isplatiti sporni iznos od 4.356.442,43 kn.

SDP je zaprimio presudu putem odvjetničkog ureda 25. siječnja 2018., te će u zakonom predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH.

SDP želi, međutim, upozoriti da se dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje.

Bandić: Ne komentiram sudske odluke

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odbio je podrobnije komentirati presudu Visokog trgovačkog suda, po kojoj bi SDP morao podmiriti troškove Televiziji Sljeme tijekom predizborne kampanje Milana Bandića iz 2009. godine, i to u iznosu od 4,3 milijuna kuna, što se u međuvremenu s kamatama i sudskim troškovima udvostručilo.

"Dopustite mi da budem dosljedan da sudske odluke ne komentiram", kazao je kratko Bandić na novinarski upit o tom dugu i presudi.

Samo je podsjetio da je 2009. godine bio kandidat SDP-a na izborima za gradonačelnika Grada Zagreba i to za svoj četvrti mandat, a tadašnji predsjednik SDP-a Zoran Milanović bio je nositelj liste za Gradsku skupštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:12