‘SUKOB FRAKCIJA‘

SDP Osijek o uhićenju Mikulića: ‘Naizgled pohvalna akcija USKOK-a čini se poput naručenog gangsterskog obračuna‘

‘Uvijek pozdravljamo rad institucija i pravne države, posebno u kontekstu ispitivanja sumnjivih radnji, ali...‘

Davor Mikulić (u krugu)

 Emica Elvedji/Cropix

Uhićenje Davora Mikulića, ravnatelja Javne ustanove Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije, te troje zaposlenika ove Agencije Renate Forjan, Tomislava Kordija i Zdravka Peke, u SDP-u Osijeka i Osječko-baranjske županije smatraju više obračunom struja unutar HDZ-a nego li djelovanjem pravne države.

"Uvijek pozdravljamo rad institucija i pravne države, posebno u kontekstu ispitivanja sumnjivih radnji i potencijalnih korupcijskih kaznenih djela. Takvi policijski i pravni postupci rijetko kome su začuđujući dok su usmjereni prema dužnosnicima i kadrovima pravomoćno osuđene stranke u kojoj svakih nekoliko dana "pukne" poneka afera," navode iz SDP-a, ali i ističu kako je "privođenje direktora jedne županijske agencije, vijećnice u Županijskoj skupštini, člana nadzornog odbora jednog od gradskih poduzeća i koalicijskog partnera vladajućih, prilično indikativno jer se događa neposredno nakon sukoba dviju frakcija iz već spomenute pravomoćno osuđene družine odnosno zajednice."

"Uzimajući u obzir netrpeljivosti između dva klana kojima su na čelu A.P. i I.A., naizgled pohvalna akcija USKOK-a čini se poput naručenog "gangsterskog" obračuna u kojem se ne biraju sredstva za kontrolom, metaforički rečeno, nad jednim ćoškom ulice. I to baš dan nakon izjave predsjednika RH Zorana Milanovića o udbaškim metodama kojima se služi dio kadrova vladajuće stranke," poručili su iz SDP-a. Dodali su i da će "s posebnom pozornošću zato ćemo pratiti kada će javnost ili institucije početi iskazivati zanimanje za regularnost postupaka zapošljavanja brata gradonačelnika Osijeka u Hrvatskim cestama, zatim jednog gradskog vijećnika trenutno vladajućih u Hrvatskim cestama i postavljanja sina direktora istih tih Hrvatskih cesta u Nadzorni odbor Vodovoda Osijek. Zanimljiv vlakić."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:15