NOVE NEVOLJE

SDP OSTAJE BEZ JOŠ JEDNOG VAŽNOG ČLANA? Na telefonskoj sjednici glasovali o isključenju saborskog zastupnika: 'Jedva čekam nastavak ove sapunice...'

 
Mario Habek, Davor Bernardić i Miroslav Marković
 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Većina SDP-ovaca je na godišnjem odmoru, no ni tamo ne miruju, pa stegovne postupke pokreću na telefonskim sjednicama. Tako je, navodno, zbog intervjua jednom lokalnom mediju SDP Varaždinske županije pokrenuo postupak isključenja saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika te organizacije Marija Habeka, piše HRT.

O cijelom slučaju oglasio se i sam Habek na svojoj Facebook stranici.

- Članice i članovi ŽO SDP-a Varaždinske županije danas su mi javili informaciju kako je održana telefonska sjednica Županijskog odbora, s pitanjem jesu li suglasni da se pokrene postupak mojeg izbacivanja iz stranke. Telefonsku sjednicu odradio je tajnik organizacije, Roman Veršić, a sasvim je jasno kako je ista odrađena na zahtjev predsjednice Barbare Antolić Vupora. S nestrpljenjem isčekujem nastavak ove sapunice u režiji novog vodstva SDP-a Varaždinske županije, napisao je Habek.

No Antolić Vupora tvrdi kako oni nemaju ništa s njegovim izbacivanjem.

- Članovi su kvalificiranom većinom glasova odlučili da se pokrene stegovni postupak. Taj postupak ne provodimo mi, mi samo dajemo zahtjev da se pokrene. Stegovni postupak provodi predsjedništvo SDP-a, obzirom da se radi o članu glavnog odbora i zaborskom zastupniku. Mi, dakle, nismo izbacivali nikoga, niti ćemo nikoga, kazala je u izjavi za HRT Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a Varaždinske županije

Da bi stegovni postupak neke županijske organizacije stupio na snagu, moraju ga potvrditi Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a.

Dogodi li se to u slučaju Marija Habeka, SDP će u Saboru ostati bez još jednog zastupnika i spasti na njih 33.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:14