RONKO ZATRAŽIO ISPIS IZ STRANKE

SDP OSTAO BEZ JOŠ JEDNOG ZASTUPNIKA 'Svi su nezadovoljni i kritiziraju ga, Bernardić uništava stranku. Dat ću podršku ovoj Vladi'

 
Zdravko Ronko
 CROPIX

Dugogodišnji član SDP-a i saborski zastupnik Zdravko Ronko je za Jutarnji potvrdio da je s današnjim danom zatražio ispis iz stranke nakon što je to učinilo 11 SDP-ovaca iz Požege.

Rekao je da je osnovni motiv njegovo nezadovoljstvo s Davorom Bernardićem koji uništava SDP.

Ronko je naglasio da on ne prelazi na stranu HDZ-a, ali da će zbog gospodarske situacije, ali i zbog Davora Bernardića dati podršku ovoj Vladi da do kraja odradi mandat tim prije što je Bernardićev plan nakon izbora ući u koaliciju s HDZ-om.

U HDZ-u smo provjeravali imaju li kakav dogovor s Ronkom, no oni su to demantirali.

Ronka smo pitali bi li netko iz kluba SDP-a slijedilo njegov primjer, no on je kazao da su svi nezadovoljni i kritiziraju Bernardića, ali da 'kad se on pojavi svi mu se ulizuju'.

Za Jutarnji su i iz SDP-a potvrdili da je Ronko napustio stranku.

- Točna je informacija za Ronka, da je dao ostavku, on je još prije dvije godine tražio da se Beru izbaci iz SDP-a jer ga smatra idiotom. Odnosi im nikad nisu bili bajni i podnošljivi. A triger za to da ode su unutarstranački izbori i podmetanja jer je Bero u Požegi zamislio svoje ljude, a Ronku podmetao nogu pa je ovaj poludio... - kazao je jedan SDP-ovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:21