PRIJETNJA SMRĆU

SDP-ov gradonačelnik Čakovca zaplakao na presici, Grbin: ‘Prijetili su mu, dirnuli u obitelj!‘

‘Dobio sam prijetnje smrću. To je sve što mogu reći jer se istraga još vodi. Postoje indicije koje idu od jednog protukandidata‘
Stjepan Kovač
 Međimurske Novine

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač zaplakao je na pressici pred novinarima u centru Čakovca kada se otkrilo da je primio prijetnje smrću, pišu Međimurske novine.

Na press konferenciji Kovaču je potporu za drugi krug lokalnih izbora dao predsjednik SDP-a Peđa Grbin i zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan.

Peđa Grbin osvrnuo se na prljavu kampanju, kako ju je nazvao, te govorio da se osim gradonačelniku Kovaču i dvojici drugih SDP-ovih kandidata prijetilo smrću.

image
Stjepan Kovač, Peđa Grbin, Biljana Borzan
Međimurske Novine

– Nažalost ova kampanja je pokazala da smo bitno usamljeni. Samo Zagreb je u fokusu javnosti, a prljava kampanja se događa i drugdje. Jednom našem kolegi kandidatu za zamjenika gradonačelnika nakon prvog kruga izbušili su gume na autu, drugi naš kolega dobio je metak kao prijetnju smrću. Zašto to govorim, zato što je i naš kandidat za gradonačelnika Štef Kovač dobio prijetnje smrću, ne samo sebi nego dirnuli su u nešto što je svima od nas najsvetije. Dirnuli su u obitelj, rekao je Peđa Grbin.

U tom je trenutku gradonačelnik Kovač proplakao, a u znak podrške dobio je zagrljaj Peđe i Biljane. Osvrnuo se na nedavne prijetnje smrću koje je Peđa spomenuo.

image
Peđa Grbin, Stjepan Kovač i Biljana Borzan u pozadini
Međimurske Novine

– Da, dobio sam prijetnje smrću. To je sve što mogu reći jer se istraga još vodi. Postoje indicije koje idu od jednog protukandidata. Policija ne samo naša nego i zagrebačka krim policija se uključila u istragu i vjerujem da ćemo uskoro imati rezultate te istrage, rekao je Kovač a pišu Međimurske novine.

– Vjerujem da ću pobijediti u drugom krugu, građani su mi usprkos ovoj prljavoj kampanji dali najveći broj glasova, te su prepoznali rad i kvalitetu, a nakon izbora ćemo rješavati ovu prljavštinu, rekao je.

VIDEO: Međimurske novine

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 00:44