OPTUŽBE U PREDIZBORNOM OZRAČJU

SDP-ov GRADONAČELNIK KOPRIVNICE 'Nova Belupova tvornica nema odobrenja za rad' PODRAVKA 'Uporabnu dozvolu dobili smo u prosincu, sve ide u dvije faze'

Milan Kujundžić, Martina Dalić, Andrej Plenković i Marin Pucar
 Željko Hajdinjak / Hanza Media

Otvorenje nove Belupove tvornice u Koprivnici gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) nazvao je danas „Plenkovićevim političkim igrokazom“.

- Premijer je pritiskom na gumb danas svečano otvorio tvornicu koja još nema potrebna odobrenja od Hrvatske agencije za lijekove i medicinsku opremu i, kako smo čuli od uprave Belupa, počet će raditi tek negdje u listopadu. Što je to, dakle, Plenković danas gumbom pustio u Koprivnici? Samo maglu. Istu onu koja nam se pušta kad od Vlade tražimo novu pedijatriju, obrtničku školu i brzu cestu do Koprivnice. Ali, od HDZ-a ništa se drugo nije ni moglo očekivati. Radnici su se trudili i odricali, ponosni smo na njih i ne znam zašto ih se ovako iskorištava - bio je danas ogorčen Jakšić.

Sramotnim je nazvao i činjenicu da na današnje svečano otvorenje nije pozvan bivši predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić, za čijeg je mandata izgrađena nova tvornica. Sam Mršić za Jutarnji list nije želio posebno komentirati to da nije dobio pozivnicu za otvorenje.

- Ponosan sam na rezultate koje je postigao moj tim u stvaranju pretpostavki za iznadprosječan rast prodaje i profitabilnosti Podravke. U pet godina tvrtka je investirala 1,5 milijardi kuna u nova postrojenja i modernizaciju, od čega pola milijarde kuna u nove Belupove tvornice lijekova - kratko je komentirao bivši čelnik Podravke Mršić.

Reakcija iz Podravke

U međuvremenu, iz Uprave Podravke su reagirali na optužbe Mišela Jakšića navodeći kako je Belupova tvornica uporabnu dozvolu dobila još u prosincu prošle godine te da se proizvodnja, u skladu s planovima, pokreće u dvije faze.

- Tijekom svibnja započinje komercijalna proizvodnja prvog dijela asortimana - kozmetike s posebnom namjenom. Drugi dio proizvodnih pogona su u procesu validacije, sto je uobičajeni proces, te kreću u pogon krajem rujna. U skladu sa zahtjevima regulatornih agencija, u trenutku kada u tvornici započinje proizvodnja, pogoni se ne mogu izložiti javnosti, stoga se, u skladu sa Dobrom proizvođačkom praksom (GMP), otvaranje održalo upravo u ovom trenutku, netom prije početka komercijalne proizvodnje, pojasnili su u Podravci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:20