TONI ŠTIMAC

SDP-ov načelnik razbio službeni auto: ‘Ispričavam se, bilo mi je prvi put, malo sam zaspao...‘

Ovo je moj osobni propust, moja pogreška i spreman sam odgovarati za to i ni u kojem slučaju ne želim bježati od odgovornosti, tvrdi
Toni Štimac
 Toni Štimac Facebook

Nakon proslave dana općine Lokve 25. kolovoza, SDP-ov načelnik Toni Štimac prouzročio je prometnu nesreću u kojoj je oštećen službeni automobil, a HDZ-ovi vijećnici sada traže da se utvrdi njegova politička odgovornost. Zbog toga je zatraženo hitno sazivanje sjednice Općinskog vijeća, javlja Novi list i dodaje da je taj zahtjev potpisalo četvero vijećnika HDZ-a i nezavisna vijećnica Ella Sikirić.

Prometna nesreća se dogodila u noći 25. kolovoza na autocesti Rijeka-Zagreb, nakon svečane sjednice Općine Lokve. Toni Štimac je vozio službeni automobil Opel Zafira te izazvao prometnu nesreću u kojoj je bio jedini sudionik, a u kojoj se to vozilo razbilo te je nastala materijalna šteta za Općinu Lokve.

- Izražavamo žaljenje što je do predmetnog događaja uopće došlo, ali i zadovoljstvo što nije došlo do tjelesnog ozljeđivanja ili težih posljedica za život. Međutim, svatko je dužan poštovati propise Republike Hrvatske i svatko mora odgovarati za svoje postupke, a osobito ako se radi o javnim osobama, odnosno dužnosnicima koji trebaju imati svijest o pojačanoj odgovornosti prema građanima. Stoga, ukoliko se utvrdi da je općinski načelnik svojim neodgovornim postupcima prouzročio prometnu nezgodu i time nanio štetu Općini Lokve, kao vijećnici zatražit ćemo utvrđivanje političke odgovornosti općinskog načelnika i podnošenje ostavke, stoji u dopisu kojeg je potpisalo pet vijećnika te ga uputilo predsjedniku Općinskog vijeća Vidu Arbanasu.

Arbanas je za Novi list rekao da će u roku od 15 dana sazvati sjednicu na kojoj će se raspravljati o tom zahtjevu.

O svemu se oglasio i Toni Štimac, koji se ispričao zbog prometne nesreće koju je uzrokovao.

- Premda mi se ovakva nesreća dogodila prvi put, svjestan sam da sam pogriješio i još jednom upućujem javnu ispriku. Bio je to trenutak nesmotrenosti i prihvatit ću sve posljedice i odgovornost prema rješenju prometne policije te snositi sve sankcije sukladno zakonima. Smatram da je ovo što se dogodilo moj osobni propust, moja pogreška i spreman sam odgovarati za to i ni u kojem slučaju ne želim bježati od odgovornosti. Na mjesto nesreće odmah su izašli policijski službenici te utvrdili okolnosti nesreće i vožnju pod utjecajem alkohola, rekao je Štimac i pojasnio da je njegov osobni automobil bio na servisu u Zagrebu, zbog čega je za putovanje prema Rijeci koristio službeni automobil. Materijalnu štetu će, kaže, platiti osobno te ništa neće ići na teret općinskog proračuna.

- Oko 21 sat krenuo sam prema Rijeci. Nažalost, precijenio sam svoje mogućnosti i pred samom ulazom u Rijeku, nedaleko od Jadranskog galenskog laboratorija, na trenutak sam zaspao te zahvatio bankinu. Na svu sreću, u isti sam se tren probudio, zakočio i zaustavio auto u kojem se zračni jastuci nisu ni otvorili. Odmah sam pozvao policiju koja je stigla vrlo brzo i obavila svoj dio posla, pojasnio je Štimac, piše Novi list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 21:42