SPAŠAVANJE SDP-A

SDP-ov TEAM BUILDING NEĆE PROPASTI, SAMO MILANKA OPAČIĆ NE ŽELI DOĆI Bernardić izlaže plan za spas, kritičari obećali: 'Sve ćemo mu sasuti u lice!'

 
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Na SDP-ov team building u Ogulinu ipak će na kraju doći većina saborskih zastupnika i članova Predsjedništva, nakon što su se neki od njih pobunili da im ne odgovara datum zbog unaprijed uplaćenih aranžmana za zimovanje.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odlučio je pomaknuti termin, pa će se tako stranačko druženje umjesto u petak, održati u subotu 13. siječnja i trajat će do nedjelje. Na stranačkom druženju u Ogulinu neće biti jedino Milanke Opačić, Marte Luc-Polanc te Zdravka Ronka, dok Boris Lalovac još nije siguran hoće li moći doći.

Ronko se ispričao zbog bolesti, ostali drugim obavezama, jedino Milanka Opačić ne dolazi jer, kažu nam izvori iz stranke, smatra kako to nema smisla i kako je isključivi krivac za pad rejtinga SDP-a Davor Bernardić i vodstvo stranke, a budući da misli kako nema podršku u stranci za neke drastičnije poteze, ne vidi da bi se nešto moglo promijeniti na team buildingu u Ogulinu.

Suočavanje

S druge strane, u vrhu SDP-a kažu kako Milanka Opačić ionako ne sudjeluje u radu stranke i Kluba zastupnika, pa nisu ni očekivali da će sada postati konstruktivna.

Bernardić će se na kraju ipak suočiti s kritičarima u stranci koji najavljuju da će mu sve sasuti u lice jer se okomio na Klub zastupnika, a ne vidi svoje pogreške.

Ideja je da ovaj team building bude još jedna šansa da se SDP-ovci izmire, pokušaju zakopati ratne sjekire i da otvoreno razgovaraju o problemima.

U subotu u 16 sati, kako doznajemo, SDP-ovi članovi Predsjedništva i Kluba zastupnika, njih oko 45 koji su potvrdili dolazak, okupit će se u zgradi Pučkog otvorenog učilišta u Ogulinu gdje će se odvijati radni dio sastanka, dok će noćiti u obližnjem hotelu Frankopan. Na početku susreta podnijet će se izvješće o radu SDP-a, a Davor Bernardić će podnijeti i izvještaj o svom radu u proteklom razdoblju.

Bernardić će se pohvaliti zakonskim prijedlozima koje su davali u Saboru te budućim smjernicama za rad. I predsjednik Kluba zastupnika, Arsen Bauk, podnijet će izvješće o radu saborskih zastupnika, gdje će se SDP-ovci suočiti sa svim problemima koji vladaju u Klubu.

Nadgledanje

- Razgovarat ćemo o problemima i kako ih riješiti - kažu u vrhu SDP-a.

Zatim, u nedjelju slijedi dio oko podjele zadataka te usvajanje smjernica za politike u 2018., koje su jučer prihvaćene na Predsjedništvu stranke.

Tako će svi stranački potpredsjednici dobiti svoja zaduženja.

Peđa Grbin vodit će koordinaciju za unutarnju politiku, Rajko Ostojić za društvene djelatnosti i obrazovanje, Boris Lalovac bit će na čelu koordinacije za gospodarstvo, dok će Zlatko Komadina biti nadležan za lokalnu samoupravu i decentralizaciju.

Oni će nadgledati ostale saborske zastupnike i ostale članove Predsjedništva za komuniciranje određenih tema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:16