DOBITNA KOMBINACIJA?

SDP-ova LISTA ZA EU IZBORE Picula pao na 5. mjesto

Croatia's Deputy Prime Minister for Foreign Affairs and European Integration Neven Mimica speaks on April 2, 2013 in Zagreb. The European Union named on April 25, 2013 Mimica new Commissioner as the country prepares to become the bloc's 28th member on July 1. Mimica was formally appointed Commissioner-designate for consumer protection, meaning he will have a seat at the top table of the EU's executive arm which oversees administration and implementation of policy. AFP PHOTO
 AFP / AFP ImageForum

ZAGREB - SDP će na listi za predstojeće izbore za 11 zastupnika u Europskom parlamentu imati prva dva mjesta te peto i šesto, dok će treće i četvrto mjesto pripasti koalicijskim partnerima HNS-u i IDS-u, prijedlog je koji je na današnjoj sjednici usuglasilo Predsjedništvo SDP-a, a o kojem će u subotu odlučivati Glavni odbor te stranke.

Nositelj liste bit će europski povjerenik Neven Mimica, a druga na listi je Biljana Borzan, potvrdio je Hini član Predsjedništva SDP-a nakon današnje gotovo trosatne sjednice toga tijela.

Treći na listi bit će HNS-ov Jozo Radoš, a četvrti Ivan Jakovčić iz IDS-a.

Nositelj liste na prošlogodišnjim izborima za EU parlament, SDP-ov Tonino Picula bit će na petom mjestu, a šesti SDP-ov Oleg Valjalo.

Sedma na listi je Višnja Fortuna iz HSU-a, a na osmome SDP-ova Sandra Petrović Jakovina, supruga ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

Deveto mjesto pripast će kandidatu HNS-a, a deseto SDP-u, dok je na jedaneaestom mjestu Milorad Pupovac iz SDSS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:50