AFERA CARINA

SDP-ovac branio uhićenog carinika pa ga odmah izbacili iz stranke

Kučko je izbačen zbog nanošenja štete ugledu stranke jer u njegovim izjavam ispada da SDP podržava kriminal
 Zeljko Hajdinjak / Cropix

KRAPINA - Gradski odbor SDP-a Krapina na nedjeljnoj izvanrednoj sjednici izbacio je iz stranke Branka Kučka, potpredsjednika Gradskog vijeća jer je javno branio uhićenog carinika Danijela Klasića, svog prijatelja i stranačkog kolegu, za kojeg tvrdi da nije kriminalac i da se nije obogatio radeći na Carini.

Izbačen je zbog nanošenja štete ugledu stranke jer je iz njegovog pokušaja da umanji krivnju Klasića proizašlo, kažu u Gradskom odboru, da SDP podržava kriminal, što su oštro osudili. Uhićenom Klasiću su pak članstvo u SDP-u stavili u mirovanje, zbog presumpcije nevinosti.

Kučko će, međutim, i dalje obnašati funkciju potpredsjednika Gradskog vijeća, i to kao nezavisni i ne pada mu na pamet vratiti mandat jer, kako sada kaže, 'nikada nije izjavio da podržava kriminal u državnim institucijama, već je izjavio da koliko je upoznat, imovina dotičnog vijećnika nije u srazmjeru s imovinom ostalih uhićenih'. Inače Kučko u samom Gradskom odboru ne obnaša nikakvu funkciju.

Ukratko, Kučko je između ostalog izjavio da je 'asortiman' robe koju Klasić nije ocarinio smiješan u usporedbi s onim što su očigledno radili veći igrači od njega, da je kao SDP-ovac žrtveno janje koje treba nivelirati krivnju HDZ-ovaca, da nije istog 'kalibra' kao neki drugi te da bi onome što mu se stavlja na teret trebalo uhapsiti sve carinike. ' To je takva služba', zaključio je 'ljudski' , ne amnestiravši ga ipak do kraja.

Kako bilo, svoju odluku o izbacivanju Kučka te 'zamrzavanju' članstva Klasiću, Gradski odbor će prema najavama obrazložiti sutra, dakle u utorak, na konferenciji za tisak na koju bi trebao doći i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, a i predsjednik Županijske ogranizacije SDP-a Krapinsko-zagorske županije, župan Siniša Hajdaš Dončić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:56