OTKUP MOL-ova UDJELA

SDP-ovac MIRANDO MRSIĆ IMA NOVU IDEJU OKO VRAĆANJA INE DRŽAVI 'Jedini ispravan put je dati tu odluku na referendum'

 Davor Pongračić / CROPIX

O povratu Ine u vlasništvo hrvatske države otkupom cjelokupnog udjela koji u njoj trenutno drži MOL raspravlja se već danima.

Na Badnjak je premijer Andrej Plenković na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio da je Hrvatska izgubila arbitražni spor koji je pokrenula protiv MOL-a na sudištu UNCITRAL te da je odlučeno da se, prema modelu za koji tvrdi da neće povećati javni dug, krene u otkrup cjelokupnog MOL-ova udjela u Ini.

S obzirom da premijer nije iznio nikakve detalje o modelu otkupa, pojavile su se brojne špekulacije i rasprave o tom pitanju, a u SDP-u su od početka rekli da su skeptični, ali i da su spremni podržati premijera pod uvjetom da sve bude obavljeno transparentno i pred očima hrvatske javnosti.

No, u četvrtak je bivši ministar rada u Milanovićevoj Vladi Mirando Mrsić iznio novu ideju. Na svojem je profilu na Twitteru napisao da bi o otkupu MOL-ova udjela trebalo organizirati referendum.

‘Referendum građana jedini ispravan put za donošenju odgovorne političke odluke jer kupovina INA-e je politička, a ne ekonomska odluka’, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:30