SKINUT ĆE MU IMUNITET

SDP-ovac u čudu: ‘Bilo bi lijepo da mi jave ako me već misle uhititi. Idem sad na kavu u grad‘

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja
Stjepan Kovač
 Damir Krajač/Cropix

Rano jutros policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja, ovoga puta na području Međimurja. Kako je jutros prvi objavio Jutarnji list, uhićeno je više osoba među kojima je i aktualni međimurski župan Matija Posavec.

Također, istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

Zastupnik Hrvoje Zekanović potvrdio je informaciju da je Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora od Državnog odvjetništva zaprimilo zahtjev o skidanju imuniteta Kovaču.

Kovača se sumnjiči za trgovinu utjecajem po čl. 295 Kaznenog zakona, traži se skidanje imuniteta za vođenje kaznenog postupka i određivanje istražnog zatvora.

Sjednica MIP-a održat će se u 15 sati, a s obzirom da Sabor ne zasjeda, odluka će postati izvršna danas popodne.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva, Robert Jankovics, to je potvrdio u izjavi za N1.

- Najvažnija informacija je da je sjednica MIP-a danas u 15 sati. Dobili smo materijal, traži se za kolegu Kovača odobrenje Sabora za vođenje kaznenog postupka te za lišavanje slobode i određivanje istražnog zatvora. Na teret mu se stavlja trgovina utjecajem - rekao je Jankovics, dodavši da će on podržati taj zahtjev i glasati za skidanje imuniteta Kovaču.

Stjepan Kovač je bio iznenađen nakon što su ga nazvali novinari 24sata.

- Nemam pojma, iskreno nemam pojmam, zovem policiju da vidim što se događa, zbog čega bih bio uhićen. Bilo bi lijepo da znam ako me već misle uhititi. Nemam pojma, idem sad na kavu u grad. Ne znam što je s Posavcem, iskreno nijedan posao nismo zajedno radili, ja sam vodio grad, a on županiju - rekao je Kovač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:24