TURBULENTNO

SDP-ovci ZVALI POLICIJU, ŠEF OGRANKA PRIJETIO: ZAKLJUČAT ĆU VAS! Članovi umalo postali zatočenici Partije, evo čija je prisutnost spriječila veći kaos

 Srđan Vrančić / CROPIX

U organizaciju zagrebačkog SDP-a u Maksimiru u petak navečer došla je policija jer je netko javio da je nedavno izabrani šef te organizacije, Marko Tardelli, zaključao svoje kolege.

U zagrebačkoj policiji potvrdili su nam tu informaciju, rekavši kako su u petak, 19. siječnja, oko 20 sati i 15 minuta primili dojavu pa se policijska patrola uputila na adresu zagrebačkih SDP-ovaca u Maksimiru.

Procedura

- Kada je policija stigla na mjesto događaja, više nije bilo potrebe za postupanjem - rekli su nam jučer u Službi za odnose s javnošću PU zagrebačke.

SDP-ovci su nam otkrili više detalja. Marica Vidušić Vrdoljak rekla je da je bila na sjednici maksimirske organizacije koja je naprasno prekinuta jer se nije poštovala procedura: - Išlo se batinom, šakom po stolu. Bit će kako ja kažem. A tako se ne može raditi - kaže Vidušić Vrdoljak, navodeći da je zapelo već na izglasavanju dnevnog reda. Predsjednik je predložio dnevni red, a onda se javio član Odbora koji je tražio dopunu. Umjesto da se, kako je rekla naša sugovornica, glasa o dopuni, Tardelli je inzistirao da se glasa o dnevnom redu koji je on predložio.

- Glasali smo i njegov dnevni red nije prošao. Onda je rekao da prekida sjednicu i tražio da se raziđemo pa ćemo se vidjeti za mjesec dana. Šokirani članovi Odbora, petnaestak ljudi, ostali su sjediti. Na to je predsjednik rekao da izvolimo izaći ili će nas zaključati - ispričala je Vidušić Vrdoljak.

Ona je bila među onima koji su nakon nekog vremena ipak otišli, tako da nije bila zatočena u stranci, niti je dočekala policiju, ali je čula da su se policajci pojavili.

Skandal koji je izbio u petak samo je nastavak unutarstranačkih sukoba koji tu organizaciju razdiru već dulje vrijeme. U petak je maksimirsko Predsjedništvo donijelo Poslovnik prema kojemu bi Odbor (predsjednik Tardelli, koji spada u struju predsjednika SDP-a Davora Bernardića, ne kontrolira ga) trebao raditi, i to su im stavili na dnevni red. Odbor nije prihvatio glasati o dokumentu kojim bi im netko diktirao kako će raditi pa je dnevni red pao, a Tardelli je dobio povod za zaključavanje ljudi.

Inženjering

No, problemi su stariji i dublji. Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Gordan Maras je Predsjedništvu stranke podnio prigovor u kojem je tvrdio da se u Maksimiru proveo izborni inženjering. Organizacija je bila raspuštena, a za povjerenika je doveden sadašnji predsjednik Tardelli. Maras je u prigovoru istaknuo da je samovoljno isbrisao 140 ljudi.

Vidušić Vrdoljak kaže da je u petak na sjednicu došao i Maras.

- Da se Maras nije pojavio, uvjerena sam da bi nas Tardelli zaključao. Ovako se ipak nije usudio zatočiti saborskog zastupnika - smatra naša sugovornica. Željeli smo čuti i Marasovu stranu priče, ali jučer nije odgovarao na telefonske pozive. Sugovornik iz stranke, koji je želio ostati anoniman, potvrdio je Marasov dolazak. - Da, tamo je bio i Maras, koji je spriječio da bude zaključan. Zvao je Satiričara (Bernardića, op. a.) na telefon, prijetio policijom i vatrogascima - kazao nam je izvor iz SDP-a razloge zbog kojih policija nakon dolaska na adresu maksimirskog SDP-a ipak nije morala intervenirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:31