LOKALNI IZBORI

SDP-ove načelnice općina i europarlamentarka poduprle Komadinu: ‘Gari, vrati se u Sabor, zaslužio si‘

Mirela Ahmetović je poručila Cappelliju poručila: "Gari, vrati se u Sabor, zaslužio si."
Zlatko Komadina
 Matija Djanješić/Cropix

SDP-ove četiri načelnice općina Primorsko-goranske županije i zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković u utorak su u Rijeci poduprle Zlatka Komadinu (SDP) u drugom izbornom krugu za primorsko-goranskog župana.

Načelnica općine Omišlja Mirela Ahmetović istaknula je da su Primorsko-goranska županija i Zlatko Komadina zaslužni za uređenje i proširenje lučke infrastrukture, to jest luka i lučica u županiji, u što je uloženo više od 300 milijuna kuna.

Primorsko-goranska županija izravno je ulagala za tu namjenu iz svojeg proračuna, a ulagale su i ustanove poput lučkih kapetanija. Ulagalo je i mjerodavno ministarstvo, ali to ne bi moglo činiti da nije županija kvalitetno pripremila projekte, ustvrdila je Ahmetović.

Primorsko-goranska županija ravnomjerno ulaže u otoke i Gorski kotar, tako da je putem fonda za Gorski kotar u samo jednom mandatu bilo na raspolaganju 10 milijuna kuna za projekte u tom kraju, podsjetila je Ahmetović.

Ivana Cvitan Polić iz općine Čavala, Željka Šarčević Grgić iz Klane i Sanja Udović iz Viškova istaknule su Komadinine zasluge za ulaganja od 70 milijuna kuna u Platak, povlačenje 300 milijuna kuna iz europskih fondova za 90 provedenih projekata i još 300 milijuna za projekte u provedbi.

Osim toga, dodale su, kvalitetno se skrbi o mladima, djeci i starijim osobama, ulaže se u infrastrukturu za kulturu, posebno preko projekta Putevima Frankopana.

Zastupnica u Europskom parlamentu Romana Jerković ocijenila je da Zlatko Komadina na mjestu župana jamči stabilnost i napredak te jednakomjeran razvoj svih dijelova županije. "Komadina nudi zajedništvo kako bi se zajedničkim naporom izborili da svaki kutak županije bude ugodno mjesto za život", istaknula je Jerković.

Mirela Ahmetović, odgovarajući na poruku HDZ-ova kandidata za župana Garija Cappellija Komadini "Zlatko, odmori se, zaslužio si", poručila je Cappelliju: "Gari, vrati se u Sabor, zaslužio si."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2021 06:40