‘PROBLEMA JE MNOGO‘

SDP podržao prosvjed i zahtjeve medicinskih sestara te drugih djelatnika u zdravstvu

‘Javnozdravstveni sustav u Hrvatskoj još se nije urušio isključivo zbog entuzijazma i predanog rada zdravstvenih djelatnika‘, rekao je SDP

Prosvjed djelatnika u zdravstvu u Zagrebu

 Damjan Tadic/Cropix

Iz SDP-a u četvrtak poručuju kako podržavaju prosvjed i zahtjeve medicinskih sestara, tehničara i drugih djelatnika u zdravstvu ističući da problem nisu samo male plaće, već i neriješen radno-pravni status, nepriznavanje svih stručnih kompetencija i neuređen zdravstveni sustav.

"Jedino zahvaljujući entuzijazmu i predanom radu djelatnika u zdravstvu, javnozdravstveni sustav u Hrvatskoj još se nije urušio", naglašavaju u priopćenju.

SDP dodaje da već godinama upozorava vladajuće na sve probleme u zdravstvu te da traže djela, a ne isprazne riječi i obećanja.

Nemamo za to više strpljenja - ni mi, a vjerujemo ni pacijenti, poručuju.

Upozoravaju i kako je na tisuće liječnika, medicinskih sestara i tehničara napustilo Hrvatsku te da u sustavu nedostaje oko 2.000 liječnika i preko 4.000 medicinskih sestara i tehničara. Zdravstveni sustav ne čine samo zdravstveni djelatnici već i nezdravstveni radnici, bez kojih potpuna skrb za pacijente ne bi bila moguća.

Novim zakonima koji definiraju zdravstvo Vlada radi sve što joj je u moći da ‘potiho‘ privatizira zdravstvo, drže u SDP-u nabrajajući kako Vlada ne brine o radnicima u zdravstvu, ne ulaže u razvoj, ne smanjuje liste čekanja, ne rješava dugove, lista problema je predugačka.

"Nesposobnost ministra Vilija Beroša svakim nas danom dodatno začuđuje, a prepotentnim odbijanjem sastanka sa sindikatima koji organiziraju prosvjed otkriva cijelo njegovo nerazumijevanje sustava zdravstva", dodaju.

SDP daje punu podršku medicinskim sestrama i tehničarima te drugim zdravstvenim i nezdravstvenim radnicama i radnicima u borbi za njihova prava i bolji položaj u sustavu, poručuju u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:11