OČEKIVAN REZULTAT

SDP premoćno pobijedio u Koprivnici, Mišel Jakšić i dalje će obnašati funkciju gradonačelnika

Što se koprivničko-križevačkog župana tiče, trenutno je u vodstvu dosadašnji župan Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista
Mišel Jakšić
 Darko Tomas/CROPIX

Aktualni koprivnički gradonačelnik, SDP-ov Mišel Jakšić, premoćno je pobijedio svoje protukandidate te ostaje i dalje na čelu Koprivnice, budući da je prema podacima Državnog izbornog povjerenstva u 21,30 sati imao 58 posto glasova.

- Ovo je bilo očekivano i takav sam rezultat i najavio. Imat ćemo i većinu u gradskom vijeću i preostaje mi jedino zahvaliti svima koji su danas glasali za nas. Nastavljamo raditi za dobro Koprivničanki i Koprivničanaca - rekao je za Hinu novi stari gradonačelnik Koprivnice. Njegovu kandidaturu podržavali su i HSS, HSU, HSLS te GLAS.

Drugoplasirani kandidat za čelnu fotelju Koprivnice, Mrežin Ivica Suvalj, trenutno ima 14 posto glasova.

Što se koprivničko-križevačkog župana tiče, trenutno je u vodstvu dosadašnji župan Darko Koren, predsjednik Mreže nezavisnih lista, kojeg podržava i HDZ.

Slijedi ga SDP-ov Mladen Kešer i njih dvojica najizvjesniji su kandidati za drugi krug.

Lista za Županijsku skupštinu čiji je nositelj Mladen Kešer trenutno je prva s 23 posto glasova, a Mrežina koju predvodi Darko Koren trenutno je na četvrtom mjestu.

- Podaci sve govore. Siguran sam da ću u ovom krugu nakon što se obrade sva biračka mjesta biti prvi, a u drugom odnijeti konačnu pobjedu, jer ne vidim oko sebe ozbiljniju konkurenciju. Zahvaljujem biračima što su podržali i mene i ljude s moje liste i prepoznali da nas politika ne zanima zbog osobnih koristi, već da se doista na više frontova već duže borimo za dobrobit stanovnika Podravine i Prigorja - rekao je Kešer.

Uspije li Kešer pobijediti Korena koji je na čelu Koprivničko-križevačke županije već tri mandata, SDP će napokon imati vlast i u županiji i u Koprivnici, najvećem gradu na njezinu području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 11:59