JASNA PORUKA OGRANKU

SDP raspušta vukovarski gradski odbor ako prihvate kandidaturu Željka Sabe

U tom slučaju, imenovat će povjerenicu za Vukovar, a to bi, doznajemo, mogla biti Biljana Gaća
Željko Sabo
 Emica Elveđi/Cropix

Predsjedništvo SDP-a sutra napokon namjerava razriješiti stranačku sudbinu Željka Sabe. U Predsjedništvu te stranke su, kako doznajemo, još prije dva tjedna donijeli odluku da Sabu ni po koju cijenu ne žele kao kandidata za vukovarskog gradonačelnika.

Vukovarski gradski odbor sutra odlučuje hoće li unatoč protivljenju vrha stranke prihvatiti Sabinu kandidaturu. Ako je prihvate, Predsjedništvo SDP-a, kako nam je potvrdilo više izvora iz te stranke, isti dan planira donijeti odluku o raspuštanju vukovarske gradske organizacije. Stranka će imenovati povjerenika, točnije povjerenicu za taj grad, a to bi, kako doznajemo, mogla biti aktualna predsjednica Foruma mladih SDP-a Vukovarsko-srijemske županije, Biljana Gaća.

Izvori iz SDP-a tvrde da su spremni na scenarij da Sabo i nakon raspuštanja vukovarske stranačke organizacije, koju u potpunosti kontrolira, ustraje na svojoj kandidaturi i izađe na izbore s nezavisnom listom.

"Svjesni smo da u Vukovaru na sljedećim lokalnim izborima SDP možda i neće izboriti najbolji rezultat, ali bez obzira na to, nipošto nećemo pristati da nam kandidat bude osoba pravomoćno osuđena za korupciju, protiv koje se vodi još jedan postupak za dva kaznena djela. Mi nismo HDZ", kazao nam je sugovornik iz SDP-a.

Na sjednici stranačkog Predsjedništva održanoj prije dva tjedna na stolu su, doznajemo, bila dva prijedloga: prvi, da već tada donesu odluku o raspuštanju vukovarske stranačke organizacije i drugi - da vukovarskom gradskom odboru pošalju preporuku da ne podrže Sabinu kandidaturu.

"Većina u Predsjedništvu odlučila je da im uputimo preporuku i pružimo priliku da o tome odluče sami. Na tu je preporuku Sabo odgovorio tako da je odmah počeo prikupljati potpise podrške, što je jasan znak da preporuku ne namjerava prihvatiti", kaže sugovornik iz SDP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:46