LOKALNI IZBORI

SDP tvrdi da masterplan koči razvoj Splita, a pogotovo ‘Oparina rivijera‘

‘Ograničava se razvoj kvalitetne infrastrukture potrebne za razvoj Splita i pogoduje privatnim interesima nauštrb javnog interesa‘
Goran Kotur i Ante Franić
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur smatra da masterplan koči razvoj tog grada, a pogotovo "pogrešno zamišljena Oparina rivijera" između škvera i sjeverne luke.

Na konferenciji za medije održanoj u nedjelju rekao da se ograničava razvoj kvalitetne infrastrukture potrebne za osiguravanje ekonomskog razvoja Splita i pogoduje privatnim interesima nauštrb javnog interesa. Traže da Split bude ravnopravan i ima razvojne pretpostavke kao i drugi gradovi.

SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika Ante Franić drži da Kopilicu treba staviti u funkciju gospodarske zone i dodaje da Splitu ne trebaju parcelizirane površine "gdje bi se bez ozbiljnog plana ubacila poneka zgrada isključivo u privatnom interesu". Nastavlja da je prioritet izgradnja kvalitetne cestovne, željezničke i lučke infrastrukture.

"Na Kopilici će biti moderan i funkcionalan željeznički kolodvor i moderna ro-ro luka. Pruga će biti dvotračna i elektrificirana i sufinancirana iz EU fondova. To je jednako važno za putnički i teretni promet, kao poticaj investicijama i održivom razvoju. Na području stanogradnje je prioritet POS u Hercegovačkoj ulici, za mlade obitelji, zaštićene najmoprimce i sadašnje stanare na Kopilici koji su trenutno u različitim pravnim odnosima s HŽ-om", rekao je.

To je, smatra Franić, održiv razvoj u punom smislu te riječi, zbog toga što će se na Kopilici "prožimati razvoj ekonomije, zaštita okoliša i socijalna osjetljivost".

"Kopilica će biti ključno područje održivog razvoja Splita", rekao je, uz ostalo, SDP-ov kandidat za splitskog gradonačelnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 16:39