SLUČAJ LAŽNIH PRIJETNJI

SDP u Saboru ostao bez još jednog zastupnika: Optuženi Stjepan Kovač izašao iz stranke

Očekujemo da pravosudna tijela djeluju brzo i učinkovito, poručuju iz SDP-a

Stjepan Kovač

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Nakon podizanja optužnice protiv Stjepana Kovača SDP je ostao bez još jednog člana. Iz stranke su priopćili kako je njihov saborski zastupnik na vlastiti zahtjev prestao biti član SDP-a, ali i član Kluba zastupnika SDP-a.

Optužnica je podignuta zbog slučaja lažnih prijetnji koje je Kovač inscenirao u predizbornoj kampanji kada se natjecao za funkciju gradonačelnika Čakovca. Tvrdio je kako je dobio prijetnje, čak ih je prijavio policiji, a na jednom predizbornom skupu na kojem mu je podršku dao i stranački šef Peđa Grbin čak je i zaplakao pred kamerama.

- USKOK je danas protiv Stjepana Kovača pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu zbog kaznenog djela trgovanja utjecajem. Kao i u svim drugim slučajevima, a bez obzira na stranačku pripadnost optuženika, očekujemo da pravosudna tijela djeluju brzo, učinkovito i ako utvrde da je kazneno djelo počinjeno, donesu odgovarajuću presudu - priopćili su iz SDP-a.

Bez neovisnog i efikasnog pravosuđa, navodi se dalje u priopćenju, Hrvatska se nikada neće uspjeti othrvati iz ralja korupcije koja ju nagriza.

- Podsjećamo da je članski status Stjepana Kovača suspendiran nakon što je pokrenuta istraga, a obavještavamo javnost da nakon podizanja optužnice Stjepanu Kovaču, na temelju njegovog zahtjeva, prestaje članstvo u SDP-u i Klubu zastupnika SDP-a - poručili su iz stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:48