REAKCIJA NA FACEBOOKU

‘SDSS i Možemo nikad neće biti koalicijski partneri Domovinskog pokreta. Nama je Hrvatska na prvom mjestu‘

Domovinski pokret koalirat će jedino i isključivo sa ‘strankama Ustavnog luka‘, objavili su iz te stranke

Domovinski pokret - Stephen Nikola Bartulica, Stipo Mlinarić, Ivan Penava i Mario Radić

 Vlado Kos/CROPIX

Domovinski pokret u srijedu je na društvenim mrežama oštro reagirao na nagađanja o potencijalnim koalicijskim partnerima te stranke, poručivši kako nikad neće koalirati s SDSS-om i Možemo. Njihov status u nastavku prenosimo u cijelosti.

"U medijima su se danas pojavili silni napisi i kalkulacije o potencijalnim koalicijskim suradnjama, osobito Domovinskog pokreta s raznim strankama, gdje se pokušao staviti znak jednakosti između DP-a i SDSS-a kako bi se naštetilo kontinuiranom rastu DP-a u proteklih godinu dana, stoga ovim putem i javno naglašavamo kako Domovinski pokret nikad neće biti u koaliciji sa strankama koje nisu ‘stranke Ustavnog luka‘ te koje stavljaju interese drugih država ispred interesa Republike Hrvatske.

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) nasljednik je Srpske demokratske stranke (SDS), bivše nacionalističke separatističke političke stranke hrvatskih Srba koja je 1990-ih djelovala na hrvatskom podzemlju pružajući, između ostaloga, oružanu pomoć četnicima prilikom agresije na Hrvatsku.

Isto vrijedi i za stranku ‘Možemo‘ koja služi kao franšizna ispostava Soroševih nevladinih organizacija, a financira se od strane vanjskih centara moći kako bi se provodile politike koje nisu nastale u Hrvatskoj te samim time nisu ‘stranka Ustavnog luka‘ i nikad neće moći biti koalicijski partneri Domovinskog pokreta!

Domovinski pokret koalirat će jedino i isključivo sa ‘strankama Ustavnog luka‘ koje će zajedno s DP-om zaustaviti demografski slom i inflaciju, raditi na zaštiti nacionalnih interesa, na razvoju gospodarstva i samodostatnosti u proizvodnji hrane, inzistirati na priznanju agresije nad Hrvatskom, na isplati ratne odštete Republici Hrvatskoj i svim logorašima, ali svakako nećemo koalirati niti tvoriti Vladu koja će biti korumpirana ili braniti korupciju u državi, živjeti od nje ili kojoj demografska propast Hrvatske neće predstavljati problem i temu za budućnost. Domovinskom pokretu Hrvatska je uvijek na prvom mjestu", objavili su na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 14:31