NOVI SLUČAJEVI

SDSS objavio fotografije: Plakati ‘Hrvatska treba Srbe‘ uništavaju se monstruoznim porukama mržnje

‘Ne samo da se uništavaju plakati SDSS-ove kampanje, već se upada ljudima u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa‘

Plakat u Osijeku

 SNV

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) koju vodi Milorad Pupovac upozorila je u srijedu na monstruozne poruke govora mržnje kojima se svakodnevno uništavaju predizborni plakati "Hrvatska treba Srbe" diljem Hrvatske, posljednje u Osijeku.

"Nažalost, svakodnevno primamo izvješća o sustavnom uništavanju naših plakata diljem Hrvatske. Ne samo da se uništavaju plakati SDSS-ove kampanje, već se upada ljudima u dvorišta da bi se došlo do reklamnih panoa", upozorili su u srijedu iz SDSS-a.

"Gotovo da nema te prepreke koja će zaustaviti divljanje i mržnju prema Srbima", dodali su nakon više uništenih predizbornih plakata s porukom "Hrvatska treba Srbe" te posljednjeg vandalizma u Osijeku kod Kampusa.

To, naglasili su, nije napad samo na njihovu kampanju već i na demokratske procese i slobodu izražavanja.

"Samo preko uskršnjih blagdana monstruozne poruke govora mržnje protiv pripadnika srpske zajednice osvanule na SDSS-ovim plakatima na zadarskom području. Zagreb, Šibenik, Karlovac, Osijek… iz dana u dan redaju se gradovi po Hrvatskoj u kojima proustaški vandali uništavaju SDSS-ove plakate", priopćili su iz SDSS-a i osudili takvo nedopustivo ponašanje.

Pozvali su građane da se suzdrže od takvih postupaka, bez obzira na to o kojoj se političkoj opciji radilo te na zajedničko zauzimanje za kulturu suživota i poštovanja demokratskih vrijednosti.

"SDSS će se nastaviti boriti za svoja prava i interese svih građana, bez obzira na nacionalnu ili etničku pripadnost", poručili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 17:50