IZVIJESTILA POLICIJA

Sedmero lopova kod Kutjeva kralo drvnu masu u vlasništvu Hrvatskih šuma, dvojica privedena

Ukrali su drvnu masu bukve i hrasta te provalili u radne strojeve iz kojih su otuđili šumske lance i gorivo

Ilustrativna fotografija

 Danijel Soldo/CROPIX

Zbog višekratnih krađa drvne mase u vlasništvu Hrvatskih šuma kazneno su prijavljena šestorica muškaraca i jedna žena s kutjevačkog područja, od kojih su dvojica privedena, izvijestila je u petak Policijska uprava požeško-slavonska.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja pritvorskom nadzorniku predani su 22-godišnjak i 38-godišnjak, dok za ostale osumnjičenike slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznenih prijava.

Istragom je utvrđeno da su 38-godišnjak te 22-godišnjak i 26-godišnjak krajem kolovoza u šumskom dijelu kod Kutjeva ukrali nekoliko metara drvne mase bukve i hrasta, kao i provalili u radne strojeve iz kojih su ukrali šumske lance i gorivo u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Pokazalo se i da su 22-godišnjak, 26-godišnjak i 38-godišnjak početkom kolovoza blizu mjesta Stojčinovac iz šume ukrali nekoliko kubnih metara drvne mase hrasta i bukve, kao i da su 26-godišnjak i 38-godišnjak kod mjesta Migalovci uzeli nekoliko metara drvne mase, sve također u vlasništvu Hrvatskih šuma.

Dvojicu osumnjičenih, 24-godišnjaka i 38-godišnjaka, tereti se i da su počinili prijevaru kad su u kolovozu s 47-godišnjakinjom s područja Požege dogovorili prodaju drvne mase koju su joj dovezli i naplatili, ali manju količinu od dogovorene.

Maloljetni 16-godišnjak te 22-godišnjak i 26-godišnjakinja osumnjičeni su da su u šumskom dijelu kod Velike oštetili rampu i ukrali više metara drveta, zbog čega su uz krađu prijavljeni i zbog oštećenja tuđe stvari.

Njih trojicu te 21-godišnjaka i 38-godišnjaka policija tereti i da su počinili kazneno djelo izazivanja nereda kad su u mjestu Bektež na terasi ugostiteljskog objekta razbijali inventar te se na parkiralištu verbalno i tjelesno sukobili i razbijali vozila. Tom su prilikom lakše ozlijeđeni 26-godišnjakinja i 38-godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2023 23:45