TRI MJESECA PROVEO NA PUTOVANJIMA

ŠEF APIS-A U PROPALOJ AKCIJI Izvozni blef glavnog državnog informatičara

Iako je Somun poslovno često putovao Europom i SAD-om, APIS ne samo da nije ništa izvozio nego nije radio čak ni s domaćim privatnim sektorom. Klijent mu je bila Vlada
Zagreb, 160614.Tvrtka APIS IT, Paljetkova 18.Hrvoje Somun - predsjednik Uprave APIS IT, za temu Mladi i uspjesni u 2014.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislav Krišto / CROPIX

Za predsjednika Uprave APIS IT-a Hrvoja Somuna već smo doznali da voli djelatnike sa stranačkom iskaznicom.

A sada doznajemo da Somun strašno voli i putovati, piše Globus.

I to toliko da je otkako je došao na čelo ove državno-gradske tvrtke u srpnju 2012. godine sa svojim suradnicima “odlepršao” na sve zajedno 26 službenih putovanja u zemlji i inozemstvu, reklamirajući tamo APIS-ove vrijedne usluge, informatička rješenja koja tvrtka već godinama prodaje u našoj zemlji.

Prema podacima koje su nam dostavili iz Ureda za odnose s javnošću ove tvrtke, Hrvoje Somun u posljednje je dvije i pol godine s radnog mjesta u zagrebačkoj Paljetkovoj ulici zbog službenih putovanja izostao točno 96 dana, dakle malo više od tri mjeseca, koliko je ukupno proveo na proputovanjima Europom, SAD-om i Hrvatskom, s posebnom ljubavlju prema putovanjima preko bare gdje je otputovao dosad četiri puta.

Najdulje je s posla izbivao 2014. godine.

Barcelona, Beograd... Tada je, prema podacima koje su nam dostavili iz APIS IT-a, s radnog mjesta izostao čak 50 dana, od čega 38 radnih, što znači da je na putovanjima lani proveo 15 posto ukupnog fonda radnih dana.

U 2013. godini putovao je nešto manje, piše Globus.

...

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLOBUSA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:20