PROCURILE SLIKE

Šef bolnice reagirao zbog sestara koje se ‘alkoholiziraju‘: ‘Istražujemo, ali to nije moglo poremetiti liječenje pacijenata‘

Ravnatelj dr. Čulina kaže kako se upravo sastalo Povjerenstvo bolnice za unutarnji nadzor

Ispijanje alkohola u Zadarskoj bolnici

 /Zadarski.hr

Fotografije s hrpom alkohola, koje su navodno nedavno snimljene u Općoj bolnici Zadra, i popratnim komentarom Jure Zubčića, predsjednika županijskog SDP-a, po kojem su one dokaz raspada sustava u toj ustanovi, preplavile su medije. Navodno se medicinske sestre ‘alkoholiziraju‘ u radno vrijeme, ali po njemu je to je samo dio problema "devastacije bolnice pod vodstvom ravnatelja dr. Željka Čuline i glavne sestre Darije Katuše". Prema Zubčićevim riječima oni loše rade svoj posao.

Za Jutarnji list ravnatelj dr. Čulina kaže kako se upravo sastalo Povjerenstvo bolnice za unutarnji nadzor kako bi se utvrdilo ima li istine u ovim navodima. Dođe li se do zaključka da je bilo ponašanja nekih zaposlenika suprotnog Zakonu o radu i pravilima rada bolnice postupit će se po Pravilniku i slijede kazne.

"Sestrinstvo je vrlo važan dio u funkcioniranju bolnice i sve da su neki i prekršili pravila to nije moglo poremetiti ukupni rad bolnice i liječenje pacijenata", zaključuje Čulina.

Inače, prema nekim informacijama, u subotu je nekom od zaposlenih bio rođendan pa je moguće da je bilo i neke proslave, a koliko je bilo eventualnog ‘alkoholiziranja‘ trebalo bi utvrditi Povjerenstvo u razgovorima sa zaposlenicima koji su taj dan dežurali, s obzirom na to da je bio praznik točnije obljetnica Oluje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 04:06