U NEDJELJNOM U 2

ŠEF CESTARSKOG SINDIKATA 'Premijer autoceste prodaje kao što Dudek prodaje kravu'

Stanić je istaknuo kako vjeruje da će do 25. listopada imati i više od potrebnih 452.705 potpisa
Karlovac, 141014.Koordinator inicijative Ne damo nase autoceste Mijat Stanic posjetio je Karlovac i odrzao konferenciju za medije.Na fotografiji: Mijat Stanic.Foto: Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX

ZAGREB - Predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić, gostujući danas u HRT-ovoj emisiji 'Nedjeljom u dva' urednika i voditelja Aleksandra Stankovića, rekao je ispred referendumske inicijative 'Ne damo naše autoceste' kako je veoma zadovoljan tempom kojim se prikupljaju potpisi diljem Hrvatske. Stanić je istaknuo kako vjeruje da će do 25. listopada imati i više od potrebnih 452.705 potpisa.

Naveo je kako su do sada u Splitu i Slavonskom Brodu iznad očekivanja skupili 20 posto potpisa od ukupnog broja birača u tim gradovima.

Na pitanje koliko stoji organizacija referenduma, ali i tko stoji iza svega, Stanić je odgovorio: 'Nakon završetka prikupljanja potpisa objavit ćemo financijsko izvješće jer i u tome želimo postaviti novi standard. Financiraju nas udruge civilnog društva i sindikati. U ovom trenutku smo potrošili više od 500.000 kuna, vjerujem da će ukupni iznos biti manji od milijun kuna. Ovo je izuzetno skup sport'.

Što se tiče cijene koju će hrvatski građani platiti ukoliko se ceste ne daju u koncesiju (navodno će svakoga hrvatskog građanina autoceste, bez koncesije, u 30 godina stajati 14.000 kuna, a u suprotnom 4000 kuna), Stanić je rekao da svaki broj koji danas netko iznese biva točan jer nitko nije ništa ozbiljno obrazložio.

'Vlada radi ono što se radilo 90-ih godina kad se svaku tvrtku željelo svesti na najmanju vrijednost. Premijer prodaje autoceste kao što Dudek prodaje kravu. Ne zaboravite da nama nitko ništa neće pokloniti, ne dolazi nam prijatelj po autoceste', naglasio je Stanić te se založio za izdavanje obveznica kao rješenje.

'Građani su vlasnici cjelokupne državne imovine, pa onda i građane treba pitati u slučaju prodaje te iste imovine... Sada su u pitanju autoceste, sutra će biti šume, vode...', rekao je Stanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:18