KUHANJE NA BANIJI

Šef Crvenog križa u Otvorenom: ‘Ugostitelji su nam na početku rekli da im ne treba ništa‘

Vedran Jakominić iz udruge ugostitelja smatra da je sustav trebao brže i bolje reagirati
Emisija Otvoreno
 HTV
Vedran Jakominić iz udruge ugostitelja smatra da je sustav trebao brže i bolje reagirati

U emisiji Otvoreno HTV-a razgovaralo se o pripremi hrane za sve pogođene potresom na Baniji. Dosad su taj posao obavljali volonteri, no dva tjedna nakon potresa taj je posao preuzela država.

Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, kazao je da je novi sustav pripreme i distribucije hrane dogovoren u komunikaciji s ugostiteljima i operativnim snagama.

- Jako dobro komuniciramo sa svim akterima i strukovnim udrugama. Unutar dva sata od potresa naša ministrica Brnjac je stupila u kontakt s ugostiteljima, predsjednikom Udruge ugostitelja. Oni su uistinu pokazali da su ponos Hrvatske i da daju sve od sebe, rekao je Glavina.

- Mi i danas na zalihama imamo hrane koja je spremna, donirana, na raspolaganju, još nekih desetak dana. Cijelo vrijeme je vidljivo zajedništvo ug...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. prosinac 2025 11:31