VANĐELIĆ DAO OSTAVKU

Šef Fonda za obnovu odlučio otići: ‘Nemojte sada, sutra ću sve objasniti‘. No razlozi se naslućuju...

Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, međutim njegov mandat na čelu te institucije obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom Horvatom

Damir Vanđelić

 Damjan Tadic/Cropix

- Sutra ću sve objasniti. Ne mogu sada jer sam na sastanku - ponovio je danas nekoliko puta u kratkom telefonskom razgovoru za Jutarnji list dosadašnji prvi čovjek Fonda za obnovu Damir Vanđelić koji je, neslužbeno doznajemo, podnio ostavku.

Zasad nisu poznati konkretni razlozi njegova odlaska, međutim njegov mandat na čelu te institucije obilježili su javni verbalni sukobi s ministrom graditeljstva Darkom Horvatom te brojne kritike zbog sporosti kojom se odvija sama obnova nakon potresa.

- Nemojte sada, sutra - govorio je Vanđelić koji je za sutra sazvao konferenciju za novinare na kojoj, kako su naveli u pozivu, stoji da će "predstaviti redovito izvješće o radu Fonda za obnovu te da će uz njega govoriti i dr.sc. Vuk Vuković ispred Instituta sinergije znanosti i društva te Martina Puljko iz tvrtke GDI".

Iz izvora bliskog Vanđeliću poručuje se kako njegova ostavka na mjesto šefa Fonda za obnovu nije zbog sukoba s ministrom Horvatom već je, kažu, "kad je dolazio najavio da će ostati dok ne postavi sustav na noge".

Vanđeliću bliski izvori poručuju da je Vanđelić "postavio sustav te ide dalje".

- Ali sutra će još sve detaljno objasniti - dodaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:15