BIZARNI POSTUPAK

Šef ga proganja jer je pjevao bosanske narodnjake

Povjerenstvo Carinske uprave morat će otkriti je li prijavljeni carinski službenik pjevao narodnjake. To nije istina. Nisam muzikalan, niti ujutro pjevam, rekao je službenik Mirko Dragosavac
 Igor Sambolec / CROPIX / CROPIX

ZAGREB - Posebno povjerenstvo Carinske uprave morat će otkriti je li prijavljeni carinski službenik pjevajući ‘narodnjake’ na radnom mjestu vrijeđao svoju kolegicu i njezine bližnje.

Vrijeđanje obitelji

Bizarni postupak protiv Mirka Dragosavca, sindikalnog povjerenika i voditelja smjene u carinskoj ispostavi u Zračnoj luci Zagreb, pokrenuo je ravnatelj Carinske uprave i bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić. Dragosavac tvrdi da ga Barišić procesuira zbog izmišljenog incidenta oko “pjevanja bosanskih narodnih pjesama”. Disciplinski postupak zasad nije pokrenut jer Barišić nije dobio suglasnost Nezavisnog sindikata carinika Hrvatske čiji je Dragosavac povjerenik.

Prijavu protiv Dragosavca podnijela je njegova kolegica (podaci poznati uredništvu).

Ona ga je, osim pjevanja narodnjaka, koji su je navodno povrijedili jer je dotična porijeklom iz Bosne, optužila i za vrijeđanje članova njezine obitelji, te mobing. Dragosavac, pak, tvrdi da s dotičnom kolegicom već više od tri godine ne radi u istoj smjeni.

Odbacio optužbe

- Optužila me da sam u 11 sati 19. studenog prošle godine pjevao bosanske narodne pjesme. No, nisam ni muzikalan, niti pjevam, a kamoli da ujutro zapjevam. A baš bi bosanske narodne pjevao, niti ih znam?! Slušam Mišu Kovača, Vicu Vukova, Olivera Dragojevića - izjavio je te odbacio sve optužbe kao neistinite. Služba za unutarnji nadzor je zaključila da ponašanje službenika upućuje na povredu Etičkog kodeksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 11:52