LUKA BURILOVIĆ

Šef HGK otkrio kolika mu je plaća: ‘To možda nekome izgleda jako puno, razumijem...‘

Burilović je i član Nadzornog odbora INA-e i Podravke te član uprave Državnog fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Luka Burilović
 Screenshot/HRT

Upitan je li točna informacija da li njegova mjesečna primanja dosežu i 56 tisuća kuna, što je jučer izašlo u javnost, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović sinoć je u Otvorenom HTV-a potvrdio da kao šef Komore dobiva 23 tisuće kuna, ali nije htio otkriti koliki je ukupni mjesečni iznos primanja koji sjeda na njegov račun.

Naime, Burilović je član i Nadzornih odbora INA-e i Podravke te član uprave Državnog fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sve skupa dobivate 56 tisuća kuna mjesečno na ruke. Jesu li to točni podaci i je li to odgovarajuća plaća za postignute rezultate rada? - upitao ga je voditelj Branko Nađvinski.

- Prije svega želim naglasiti da sam ja inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to da HGK nije državna institucija nego je stručno poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik, ne podliježem zakonu o sprječavanju sukoba interesa, ali htio sam biti transparentan i reći kolika je moja plaća, to je 23.000 kn. Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od 90-te ima svoju tvrtku naravno da imam i određene prihode i neke druge koje sam dosad stvarao i s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda nekome izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti. Ovi neki iznosi koji su danas spominjani nisu točni, no moja plaća u HGK je točna, to je 23.000 kuna - kazao je šef HGK Luka Burilović i dodao kako ne misli govoriti o ostalim primanjima.

- Imam još primanja u određenim institucijama i nešto preko svog privatnog biznisa, ali mislim da nije umjesno da govorim o svojim privatnim poduzetničkim aktivnostima - kazao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:10