SEKSIZAM U OTVORENOM

Šef HZZO-a se ispričao zbog ispada: ‘Žalim zbog izrečene izjave, nije mi bila namjera ikoga uvrijediti‘

‘U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom‘
Lucijan Vukelić
 HTV Screenshot

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Luciano Vukelić ispričao se zbog sekstističkog ispada u sinoćnjoj HTV-ovoj emisiji Otvoreno. Priznaje da je njegova izjava bila neprimjerena, ali tvrdi da mu nije bila namjera ikoga uvrijediti.

- U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava, stoji u priopćenju koje potpisuje Vukelić.

Podsjetimo, ravnatelj HZZO-a je tijekom rasprave s gošćama u studiju rekao sljedeće:

- Meni je drago kad su žene u studiju, pa one puno više pričaju, mi smo operativniji, muškarci.

Voditelj emisije Mislav Togonal odmah ga je opomenuo:

- Uuu, ovo je seksizam bio, i to žešći - istaknuo je Togonal.

- Ne, ne, govorim operativno, kad objašnjavamo nešto, ne - vadio se potom ravnatelj HZZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:14