BORIS MILETIĆ

Šef IDS-a želi glasanje o povjerenju cijeloj Vladi: 'Stanje je vrlo opasno'

 Danijela Peracic / CROPIX

Predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić izjavio je u utorak kako bi, s obzirom na to da je vladajuća garnitura u proteklih manje od pola godine uspjela blokirati cijelu zemlju, bilo dobro da se glasa o smjeni cijele Vlade.

"Dvije glavne državne institucije, Vlada i Sabor, ne funkcioniraju. Što vam više treba? Takvo je stanje vrlo opasno. Cijela zemlja je talac diletantizma i neodgovornosti kakvu u Hrvatskoj još nismo vidjeli", izjavio je Miletić odgovarajući na pitanje hoće li IDS u Hrvatskom saboru poduprijeti zahtjev SDP-a za ostavkom prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka.

Predsjednik IDS-a poručio je kako ta stranka neće podržati odluku o ukidanju Ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske jer "vjeruje kako je svima jasno da se radi o političkom revanšizmu".

Kaže kako je situacija toliko ozbiljna da, ne uspiju dvije najveće stranke dogovoriti o izboru sudaca Ustavnog suda, biti nemoguće provesti i eventualne prijevremene parlamentarne izbore.

"Ako vladajuća koalicija na čelu s HDZ-om i Mostom ne može osigurati niti temeljno funkcioniranje države, a kamoli kakav takav razvoj, onda neka daju ostavke", zaključio je Boris Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:33