BORIS MILETIĆ

ŠEF IDS-a ZGROŽEN NAJAVLJENIM REFERENDUMOM 'U 21. stoljeću? Pa kome to može uopće pasti na pamet, a da ne spominjem da je i krajnje uvredljivo'

Boris Miletić
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Predsjednik Istarskoga demokratskog sabora Boris Miletić istaknuo je u četvrtak u priopćenju stranke u vezi s današnjom izjavom saborskog zastupnika Hrasta kako će tražiti raspisivanje referenduma o ratifikaciji Istanbulske konvencije da je "zgrožen time da netko u 21. stoljeću može tražiti da se na referendumu odlučuje o ženskim pravima".

"Zgroženi smo time da netko u 21. stoljeću može tražiti da se na referendumu odlučuje o ženskim pravima, štoviše, da se putem referenduma ukidaju ili smanjuju teško stečena ženska prava", istaknuo je predsjednik IDS-a u priopćenju za javnost i dodao kako je "Istanbulska konvencija temeljno civilizacijsko pitanje i samo njezina ratifikacija legitimirat će nas kao modernu i progresivnu državu".

"Naslovnice su prepune vijesti o ženama koje trpe neki oblik nasilja ili su ubijene, a mi razgovaramo o tome treba li prihvatiti dokument koji to brutalno nasilje pokušava spriječiti", istaknuo je Miletić i dodao kako o tome koliko je ta konvencija važna u borbi protiv nasilja nad ženama govori i činjenica da ju je ratificiralo 17 zemalja, među kojima i zemlje s jakom kršćanskom tradicijom, poput Poljske i Italije.

Hrvatska je već jedanput dopustila da se o pravima manjina odlučuje na referendumu, što je iznimno opasno, ocijenio je Miletić i poručio kako je zahtjev Hrasta da se o ženskim pravima odlučuje referendumom "sumrak zdravog razuma".

"Ne znam kome to u slobodnoj Europi 2018. godine uopće može pasti na pamet. Osim toga, poslati takvu poruku na današnji dan, Dan žena, i krajnje je uvredljivo", zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:52