NE ŽELI LOCKDOWN

Šef istarskog stožera protiv strogih restrikcija: ‘Sve ovo utječe na psihu građana‘

‘Za to sam da se svi suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere‘, kaže Kozlevac
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

U Istarskoj je županiji u posljednja 24 sata zabilježeno 84 novih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja Glas Istre i dodaje da novozaražene osobe većinom dolaze iz samoizolacije ili su bliski kontakti već pozitivnih osoba.

Šef istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac osvrnuo se na strože mjere i rekao da bi bilo dobro da se donošenje mjera nastavi po regijama, a ne na nacionalnoj razini.

- Mislim da nikako nije dobro sve zatvoriti. Morali bi napraviti korak nazad i na nacionalnoj razini donositi odluke nakon razgovora s lokalnim stožerima koji najbolje poznaju situaciju na svom terenu. Hrvatska je bila jedna od država koja se neprestano intenzivno zalagala za to da se kod donošenja mjera zabrane u obzir uzimaju regije, a ne cijele države, a sad kad cijela Europa tako radi, mi odjednom radimo suprotno.

Moramo biti svjesni da sve ovo što prolazimo već devet mjeseci itekako utječe na psihu i nisam za to da se sve zatvara. Građani su već preopterećeni i stoga sam radije za to da se svi malo suzdržimo od druženja, bilo kakvih, i stabiliziramo situaciju, nego za nekakve represivne mjere, rekao je Kozlevac za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:54