KORONA TULUM

ŠEF KARLOVAČKE POLICIJE OTKRIO DETALJE Ugostitelj ilegalno otvorio kafić i primao goste: 'Vrata zatvorena, a unutra sve radi! Nedopustivo!'

Ilustracija
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Načelnik Policijske uprave karlovačke Darko Bratić otkrio je javnosti nesvakidašnje kršenje mjera propisanih za suzbijanje epidemije koronavirusa. Jedan karlovački ugostitelj, naime, otvorio je ilegalno svoj kafić i primao goste. Na teren je izašla policija i zatekla vlasnika i dva njegova gosta.

- Ulazna vrata u ugostiteljski objekt bila su zatvorena, a unutra su bili gosti i radili su svi aparati. Takvo ponašanje nije dopustivo u ovakvim uvjetima. Apeliramo na vlasnike ugostiteljskih objekata da se pridržavaju propisanih mjera, jer sebe izlažu visokim novčanim kaznama, ali i zarazi, kako sebe, tako i svoje goste - rekao je načelnik Bratić, dodajući da je za pokretanje prekršajnog postupka u ovom slučaju nadležan Državni inspektorat. Kaznu može očekivati vlasnik prostora, no vjerojatno ne i njegovi gosti.

Policiji poznate osobe

Načelnik Bratić iznio je još jednu zanimljivu analizu. Među 60 osoba koje su na području Karlovačke županije dosad zatečene u kršenju mjera, brojne su osobe koje su policiji otprije dobro poznate.

- Pozabavio sam se osobno analizom i zaključio da je veći broj kršitelja samoizolacije zapravo kršio i druge mjere prije koronavirusa, od kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama do drugih propisa, znači u pravilu su samoizolaciju kršili oni koji su inače kršili propise - zaključio je načelnik Darko Bratić.

Ipak, općenito se može reći da su stanovnici Karlovačke županije ozbiljno shvatili upozorenja nadležnih tijela i postupaju odgovorno i prema napucima. Ohrabruje i podatak da na tom području nema novooboljelih već drugi dan zaredom i ukupno ih je i dalje 22 (jedna osoba je preminula).

Dva mini žarišta krenula su iz Karlovca (s teniskog turnira Rotary kluba) te iz Ogulina, kamo je virus donijela časna sestra s puta u BiH. Epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo dr. Biserka Hranilović potvrdila je da je stručna ekipa iz ZZJZ-a, odmah nakon što su registrirali oboljele osobe u Ogulinu, obavila dezinfekciju u crkvi, sakristiji i pratećim objektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:21