BRANKO BAČIĆ

ŠEF KLUBA HDZ-a O NOVOM RAZVOJU SITUACIJE U AFERI SMS 'Zabrinjavajuće je da netko na tako perfidan, kriminalan način želi srušiti premijera i Vladu'

 Goran Mehkek / CROPIX

Istražitelji su u računalima glavnog aktera afere SMS Franje Varge pronašli lažirane dokumente kojima je premijera Andreja Plenkovića trebalo izravno optužiti za tešku korupciju, piše tjednik Nacional.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je novi razvoj događaja za RTL: - Ako je točno ono što piše tjednik Nacional, onda bi to bilo vrlo zabrinjavajuće da je netko falsificiranim SMS-ovima pokušao grubo optužiti premijera, time iznuditi njegovu ostavku i vaninstitucionalno rušiti iznimno uspješnu Vladu. Očekujemo da institucije do kraja odrade svoj posao i da se utvrdi tko na takav način, perfidan, kriminalan način želi srušiti Vladu.

Upitan tko bi to mogao biti, Bačić je kazao: - To i mene interesira, a vjerujem i cijelu javnost. To je doista nečuveno da bi se na takav način omalovažilo rad Andreja Plenkovića, izjavio je.

- Ne sumnjam na nikoga. Očekujem da se to istraži. To je najmanje što možemo očekivati od tijela progona, dodaje.

- Ja sam s Milijanom bio jučer na sastanku, razgovarali smo sasvim normalno. Ispričao se što danas neće biti na sastanku Kluba. Doći će sutra u Sabor. Ne vidim ništa sporno što nije danas na sjednici, komentirao je Bačić izostanak Milijana Brkića na sastanku Kluba, na kojem je bio i Plenković.

Upitan o čemu je s Brkićem razgovarao, Bačić kaže da su raspravljali o svim aktualnim političkim projektima.

Na pitanje RTL-a je li bilo riječi o aferama, Bačić odgovara: - Raspravljali smo o svemu. Ništa što dosada nisam s njim razgovarao. I on se zalaže da se ispitaju sve okolnosti o curenju informacija. Više puta smo spominjali afere, on želi da se sve istraži, zaključio je Bačić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:28