KRIZA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI

ŠEF KLUBA ZASTUPNIKA MOSTA IVAN KOVAČIĆ 'Moja suradnja s HDZ-om jezavršena i više nije moguća'

'U Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku', kaže Kovačić
 Nikola Vilić / EPH

OMIŠ - Omiški gradonačelnik i predsjednik Kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Kovačić za Slobodnu Dalmaciju je izjavio kako je žalostan što je HDZ za svog novog/starog predsjednika omiškog ogranka izabrao Ivana Škaričića.

Žalostan je, kaže, i zbog lokalne i zbog nacionalne politike, jer je ovo, po njemu, jasan znak kojim putem HDZ namjerava ići.

- Onaj tko nije u stanju provesti reformu unutar vlastitih redova sasvim sigurno nije sposoban napraviti reformu ni za opću dobrobit društva. Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini ovim je završena i više nije moguća, u Saboru, kao ni u drugim tijelima ne trebaju računati na moju podršku, a Most će se o svemu izjasniti kroz nekoliko dana - kazao je Kovačić.

U međuvremenu je iz Mosta stigla obavijest da će čelnik te stranke i potpredsjednik Vlade Božo Petrov dati izjavu za medije u 17 sati u stranačkoj središnjici u Smičiklasovoj ulici.

Brkić i Čuljak bez komentara

Milijan Brkić i Tomislav Čuljak, glavni i politički tajnik HDZ-a, nisu u ponedjeljak htjeli komentirati izjavu.

"Nisam upoznat s tom informacijom", "Nisam čuo izjavu, kad čujem onda ću je komentirati", uzvratili su Brkić i Čuljak na traženje novinara da komentiraju Kovačićevu najavu da HDZ više ne treba računati na njegovu podršku.

Novi element u odnosima koalicijskih partnera nije želio komentirati ni HDZ-ov potpredsjednik Damir Jelić, koji je novinare uputio na glasnogovornika stranke Ivana Jabuku. "Kad gospodin Jabuka dogovori s vama izjavu, rado ćemo to prokomentirati, možda čak i ja", rekao je Jelić novinarima u Hrvatskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2021 06:30