TEŠKA OPTUŽBA

ŠEF KOLINDINE KAMPANJE 'Zbog Milanovića je noćas demoliran HDZ-ov objekt u Sesvetama'

Osobno ga je Milanovićev nastup, tvrdi, podsjetio na govor iz kasnih 40-ih i obračun s Informbiroom
Zagreb, 110115.Perkovceva 2.Izborni stozer predsjednickog kandidata Ive Josipovica u Novinarskom domu prati objavu rezultata izbora za predsjednika Republike Hrvatske.Na fotografiji: Zoran Milanovic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB - Međunarodni tajnik HDZ-a, ujedno i šef predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović, Miro Kovač prozvao je u ponedjeljak premijera Zorana Milanovića zbog, kako je rekao, govora mržnje na račun novoizabrane predsjednice Republike, ali i samog HDZ-a, što je, tvrdi, u konačnici rezultiralo noćašnjim demoliranjem njihovog stranačkog objekta u Sesvetama.

Premijer Milanović sinoć je, umjesto da kao i predsjednik Josipović, čestita na izbornoj pobjedi Kolindi Grabar Kitarović, on se obrušio na nju i svojim ju je govorom omalovažavao, a omalovažavao je i vrijeđao i HDZ, rekao je Kovač na konferenciji za novinare.

Slične je riječi, tvrdi, i uputila i članica stožera Ive Josipovića Željka Antunović koja je rekla da su svi normalni ljudi u Hrvatskoj glasovali za Josipovića.

"To je sramotno i skandalozno i čini me tužnim. Hrvatskoj treba zajedništvo i jučer jest bila jedna teška utakmica koju smo dobili i utakmica je završena i sada treba početi raditi, a ne vraćati se govorima mržnje u prošlost", rekao je Kovač.

Osobno ga je Milanovićev nastup, tvrdi, podsjetio na govor iz kasnih 40-ih i obračun s Informbiroom.

Noćašnji incident u Sesvetama gdje je demoliran HDZ-ov objekt rezultat je Milanovićevog govora mržnje, uvjeren je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. "Očito neki ne mogu podnijeti rezultate predsjedničkih izbora, ali to je njihov problem, no iz svega toga se može vidjeti tko je hajdučija, a tko nije", poručio je Mikulić.

Milanović je nakon jučerašnjih izbora prozvao Kolindu Grabar Kitarović da je vodila "sektašku kampanju" i da joj se kampanja sastojala od sedam rečenica koje je ponavljala te između ostalog poručio - "Mi smo država, a oni su hajdučija".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 10:48