KRŠIO MJERE

Šef lokalnog Stožera, koji je večerao s društvom, zatražio razrješenje: Ne želim dodatno otežavati rad

Očekujem kako će župan Goran Pauk u najskorije vrijeme imenovati novog načelnika Stožera, rekao je Nikola Blažević
Nikola Blažević s društvom
 Šibenski.hr

Nikola Blažević, šibensko-kninski dožupan i dosadašnji načelnik županijskog Stožera civilne zaštite, zatražio je razrješenje s funckcije načelnika Stožera, doznaje Šibenski.hr.

- Ne želeći dodatno otežavati rad Stožera civilne zaštite, kako Nacionalnog tako i Županijskog, zatražio sam od šibensko-kninskog župana Gorana Pauka razrješenje dužnosti načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije. Očekujem kako će župan Pauk u najskorije vrijeme imenovati novog načelnika Stožera - potvrdio im je Nikola Blažević.

Podsjetimo, Blažević je uhvaćen kako krši epidemiološke mjere, jer je sudjelovao na večeri u Kninu na kojoj je bilo najmanje sedam osoba iz više od dva kućanstva.

Umjesto Nikole Blaževića na čelu županijskog Stožera civilne zaštite Darko Dukić

Načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije Nikola Blažević u srijedu je na vlastiti zahtjev "iz osobnih razloga" razriješen dužnosti, a na njegovo je mjesto imenovan dosadašnji zamjenik Darko Dukić, izvijestili su iz te županije.

Blaževićeva ostavka uslijedila je nakon što su mediji objavili da je početkom godine sudjelovao u privatnom druženju u jednom kninskom hotelu, unatoč tome što su na snazi bile protuepidemijske mjere prema kojima u hotelskim restoranima mogu boraviti i jesti samo gosti hotela. Blažević, koji je ujedno i dožupan te predsjednik kninskog HDZ-a, medijima je ranije demantirao da se radi o druženju u hotelu.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izvijestio je u priopćenju kako je Blažević razrješenje zatražio u ponedjeljak, nakon čega je u srijedu njegov zahtjev i prihvaćen.

“Kako bismo osigurali kontinuitet i zadržali kvalitetu rada Stožera koji je u proteklih 11 mjeseci uspješno odolijevao izazovima u borbi s pandemijom zarazne bolesti covid-19, na funkciju načelnika Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije imenovan je dosadašnji zamjenik načelnika Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik”, dodaje Pauk.

Za zamjenicu načelnika imenovana je Sanja Slavica Matešić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:12